Suosikkiselostaja linjaa – Jokereiden yleisökato ei johdu politiikasta: ”En usko siihen tippaakaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Helsingin Jokereita ei ole ollut alkukaudesta tunnistaa samaksi joukkueeksi. Vahvistuksiakin kesällä saapui, mutta yleinen peli-ilme, jolla uuden päävalmentaja Lauri Marjamäen Jokerit pelaa, on raikas ja vapautunut. Tämän on laittanut merkille myös Viasatin kiekkoääni Antti Mäkinen.

– Ensimmäiset kymmenen kierrosta ovat olleet liki täydellinen suoritus. Viimeiset kaksi vuotta Jokereiden pelitapa on ollut varovainen, jossa ruokitaan paljon hitaita viisikkolähtöjä ja minimoidaan riskejä. Tämän vuoden Jokerit pelaa puolestaan rohkeuden kautta, ainakin tällä hetkellä. Esimerkiksi puolustajien tuki hyökkäyksiin on enemmän vaatimus kuin toivomus. Tämä johtaa lopulta siihen, että Jokereiden peleissä tapahtuu jääkiekkoilullisesti enemmän.

Tulosta on tullut ja peli viihdyttänyt, mutta jostain kiikastaa, sillä Hartwall Arenan lehterit kumisevat puolityhjinä. Mäkinen ei usko politiikalla olevan merkitystä asiaan.

– On puhuttu Venäjän kansallislauluista ja muusta siihen maahan liittyvästä. Mä en usko tippakaan, että ne vaikuttaisivat ihmisten tulemiseen halliin. Mä uskon vain siihen mitä olen nähnyt melkein jokaisessa kotiottelussa tällä kaudella. Enemmänkin kyse on siitä, että viimeiset pari vuotta peleissä tapahtui niin vähän, että pelit ovat olleet vain tylsiä.

– Nyt kun Jokerit pelaa hyökkäävää lätkää, jossa ei tarvitse pelätä virheitä, se on katsojalle paljon mielenkiintoisempaa. Nyt kun he jatkavat tätä, ihmiset palaavat katsomoon. Pelitapahtumasta tulee paljon enemmän antava, Mäkinen povaa SuomiKiekolle.

Voittoputkia ja hyviä jaksoja on Jokereiden KHL-taipaleella nähty aiemminkin. Selostaja uskoo kuitenkin, että tämän kauden Jokereissa on jotain sellaista mikä voi kantaa keväällä pidemmälle kuin aiemmin.

– On toki liian aikaista puhua vielä keväästä ja muutamia lisähankintoja on varmasti myös tulossa. Merkit paremmasta ovat kuitenkin selkeät. Pelaaminen on yhä viisikkosidonnaista, mutta pelaajat nauttivat pelaamisesta enemmän ja se tapahtuu ilon kautta. Tästä parhaana esimerkkinä toimi vierasottelu SKA:ta vastaan, jota helsinkiläiset paikoin jopa dominoivat. Tätä ei ole tapahtunut Jokereiden vieraillessa Pietarissa kertaakaan aiemmin.

Jokerit kohtaa seuraavaksi Sotshin tänään, maanantaina, 1.10. Hartwall Arenalla kello 18.30. Suora lähetys Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa alkaa ennakkostudiolla klo 18.00.

Anssi Shemeikka

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS