Suomesta huipulle! KHL:n puhutuin supertähti löysi vireensä Liigasta: ”Voin suositella sitä todella”

© Kuva: Barys Astana
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HELSINKI. Dinamo Riian kanadalaispakki Mathew Maione on tällä hetkellä NHL:n ulkopuolisen kiekkomaailman kuumimpia nimiä.

27-vuotias KHL-huippuvahvistus näyttää tekevän välillä kiekon kanssa mitä haluaa. Parrakas puolustaja on noussut 21 ottelun tehoillaan jo koko KHL:n pistepörssin kärkeen. Tehot 6+19=25 ihastuttavat ja ällistyttävät myös Latvian ulkopuolella.

Maionen otteita on kiinnostavaa seurata Suomesta käsin. Puolustaja loisti viime kaudella Liigassa voittaen pakkien pistepörssin. KalPa-fanien suosikki takoi silloin 60 peliin tehot 15+24=39.

SuomiKiekko-sivusto tapasi sympaattisen pakin, joka lähettää mielellään terveisiä Suomeen. Jokerit-vieraspelin yhteydessä on mukava muistella viime kautta Kuopiossa.

– Rakastin aikaani Suomessa ja KalPassa. Minulla on lämpimiä muistoja seurasta. Sami Kapanen (päävalmentaja) oli loistava, samoin seurajohto ja fanit. Jos joku joskus miettii siellä pelaamista, voin suositella sitä todella. Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa, Maione summaa SuomiKiekko-sivustolle.

Osan kehuista voi laittaa varmasti kohteliaisuuden piikkiin. Vuolas ylistäminen on silti harvinaista. Maionen eleistä huokuu, että taustalla on muutakin kuin haastatteluista tuttua jargonia. Pakki sanoo suoraan, että vuosi Liigassa oli todella tärkeä ennen KHL:ään lähtöä.

– Liiga on kova sarja. Sen näkee monesta suomalaisesta, jotka ovat nyt hypänneet upealla tavalla NHL:ään. Uskon, että Suomi auttoi minua askeleessa KHL:ään.

Kelpaa kehua! Maionella on lämpimiä muistoja Kuopiosta. Kuva: Juha Tamminen.

Tulevaisuus NHL:ssä?

Maionen urapolku on kiinnostava. Persoonallinen pakki on löytänyt Euroopasta kokonaan uuden vaihteen uralleen.

Farmin farmisarja ECHL:ssä pitkään pelannut pakki on noussut huipulle moninaista polkua pitkin. Ennen Suomen keikkaa Maione kiekkoili vuoden Slovakian pääsarjassa.

Vahva kausi Liigassa herätti myös KHL-seurojen mielenkiinnon. Hyppy Dinamo Riian matkaan on kannattanut: Maione pelaa ottelusta toiseen isossa roolissa – ja kovin tehoin.

– Viihdyn täällä todella hyvin. Minua on kohdeltu erinomaisesti. Minä todella rakastan matkustamista. Olen päässyt paikkoihin, joissa en olisi koskaan kuvitellut käyväni.

Kun maailman toiseksi kovimmassa sarjassa pystyy takomaan tuollaista jälkeä, herää mieleen väkisin kolme kirjainta: NHL. Maione ymmärtää kysymyksen, mutta haluaa pitää asian suhteen vielä matalaa profiilia.– Haluaisin kovasti pelata NHL:ssä. Mutta vielä on ihan liian aikaista sanoa mitään. Me olemme pelanneet nyt vasta reilut 20 ottelua. Jos menisin asioiden edelle ja alkaisin miettiä liikaa tällaisia juttuja, se ei olisi reilua joukkuettani kohtaan. 


Tällä hetkellä keskittyminen on helppo pitää KHL-jäillä. Hurja pistetahti on varmasti jo nyt huomattu rapakon takana.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS