Suomalaisasiantuntija nostaa Jokereiden ylle yhden ison uhkakuvan

© Kuva: Ilari Isotalo
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Jokerit kohtaa perjantai-iltana Tallinnassa Spartak Moskovan ja aloittaa samalla 51-
vuotisjuhlaviikonloppunsa. Jokerit on voittanut kolme edellistä otteluaan ja Spartak puolestaan kaksi.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Jokerit on vienyt nimiinsä neljä edellistä taistoa. Viasatin asiantuntijana nykyisin työskentelevä ex-Jokeri-pakki Antti-Jussi Niemi puntaroi ottelun lähtökohtia.

Antti-Jussi Niemi, mitä mieltä olet tällaisesta tempauksesta, että ottelu viedään Tallinnaan?

– Se on pelaajille mukavaa vaihtelua arkeen. Tietynlainen rutiini sotkeentuu. Vähän samalla tavalla kuin viime vuonna oli se Talviklassikko. Faneille tällainen viikonloppu on varmasti myös mieleen, Niemi pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

Miltä Jokereiden peli näyttää juuri tällä hetkellä?

– Peli on ollut yllättävän hyvässä paketissa. Viisi vastaan viisi -peli on laadukasta, ja se on toiminut oikeastaan ihan alkukaudesta lähtien. YV:ssä on tapahtunut se suurin kehitys kauden mittaan. Viime aikoina se on ollut todella tehokasta.

Sarjataulukkoa katsomalla pystyy toteamaan, että Jokerit on ennakkosuosikki Spartakia vastaan, mutta onko se näin?

– Kyllä Jokerit on jonkinmoinen ennakkosuosikki. Spartak on silti ihan hyvä nippu. Heillä on paljon laadukkaita pelaajia. Joukkueella on pari hyvää hyökkäyskenttää ja tasainen puolustus.

Kenet yksilöt nostaisit heiltä esiin?

Aleksandr Hohlatšov on laadukas jätkä ja ihan niitä kärkinimiä. Hän on tehnyt 14 tehopistettä ja sitten siellä on muun muassa Kärpistä tuttu Ben Maxwell. Myös Latvian pojat Karsums Martins ja Daugavins Kaspars osaavat tehdä tehoja. Heidän hyökkäyksen kärki on kieltämättä vaarallinen.

KHL:n pistepörssiä johtaa Liiga-seura KalPasta tuttu puolustaja Matthew Maione (Dinamo Riika). Mitä ajatuksia hänen otteensa ovat sinussa herättäneet?

– Hän on sellainen pelaaja, jota on kiva katsoa. Hieno persoona, joka painaa jäällä tukka hulmuten. On erikoista, että pistepörssin kaksi kärkisijaa on puolustajien hallussa. SKA-pakki Patrik Hersley on toisena.

– He ovat laadukkaita jätkiä, joiden kautta ylivoima pyörii. Heillä on niin hyvät laukaukset. Kun laukoo paljon, sitä kautta saa myös syöttöpisteitä, kun ohjurit menevät sisään, Niemi toteaa.

Jokereiden viime ottelussa puolustaja Sami Lepistö pääsi myös kunnolla pisteiden makuun syötettyään neljä maalia. Kuinka tärkeä pelaaja hän on joukkueelleen?

– Lepistö on niin laadukas jätkä, että hänen hyvyyttä ei pisteissä lasketa. Hän on Jokereille todella tärkeä pelaaja ja on pelannut vakuuttavalla tasolla illasta toiseen. Hän on loistava avaamaan peliä.

Onko hän niin loistava, että voisi palata vielä jopa NHL-jäille?

– Kyllä hän voisi oikeassa joukkueessa olla mielestäni 5. tai 6. pakki.

Kenet Jokeri-pelaajan haluisit nostaa esiin illan otteluun?

– Onnistumisia tulee nyt laajalla rintamalla. Jesse Joensuu pelaa hemmetin hyvää kautta ja hänen liike on parantunut viime kaudesta huomattavasti. Luistin kulkee kovempaa, kun on itseluottamus kunnossa.

Onko Jokereiden yllä mitään uhkakuvia?

– Materiallin ohuus. Max Wärnin tulo helpottaa jonkin verran, mutta kauheasti tuo miehistö ei loukkaantumisia kestä.

– Alivoima ei ole myöskään ollut niin timanttista. Tai oikeastaan joukkueen puolustuspeli ei ole ylipäätään toiminut niin hyvin, silloin kuin oma hyökkäyspeli ei ole auennut.

Jokereiden ja Spartak Moskovan välinen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa. Ottelun studio-osuus alkaa klo 18.00 ja kiekko putoaa jäähän klo 18.30.

Jesse Happonen

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS