NHL:ssä nähdään suomalaisdebyytti ensi yönä – supertähti innoissaan: ”Hän on vasta pieni muksu – ihan hullua”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi debytoi ensi yönä Montreal Canadiensin paidassa, kun vastaan asettuu verivihollinen Toronto Maple Leafs.

18-vuotias huippulupaus viilettää odotettavasti Canadiensin toisessa ketjussa Artturi Lehkosen ja Jonathan Drouinin sentterinä.

Canadiensin kapteeniksi juuri valittu tähtipuolustaja Shea Weber on loukkaantumisen takia sivussa kaukaloista joulukuuhun asti, joten hän on päässyt seuraamaan hyvin tarkkaan 15 vuotta itseään nuoremman suomalaisen otteita harjoitusleirillä.

– Keskustelin hänen kanssaan varaustilaisuuden jälkeen. Kehitimme suhteen jo silloin, kun juttelimme puhelimessa. Kun hän saapui tänne, esittelin itseni hänelle ja kyselin miten hänellä menee. Mielestäni hän on vain parantunut ja parantunut harjoitusleirin edetessä. Hän on pelannut todella hyvin, Weber kuvaili Caneo-lehdelle suhdettaan Kotkaniemeen.

– Hän on vasta pieni muksu – se on ihan hullua. Kun näet hänen hymynsä ja kaiken. Hän on vasta nuori poika ja tämä on todella jännittävää aikaa hänelle, konkaripakki jatkoi.

Canadiens kohtaa Maple Leafsin ensi yönä Suomen aikaan kello 02:00. Ottelu näytetään Viasatilla ja Viaplay palvelussa.