Miten Patrik Laine pysäytetään? NHL:n suomalaisyllättäjä lupaa hämmennystä: ”Katsotaan pari juttua heitettäväksi”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. 22-vuotias Juho Lammikko on saanut valmistautua rauhassa tuleviin NHL-peleihin Suomessa.

Kun kaikki huomio on keskittynyt Winnipeg Jetsin Patrik Laineeseen ja Florida Panthersin Aleksander Barkoviin, on nelosketjun rouhija noussut mukaan NHL-kuvioihin kuin varkain.

Harva osasi odottaa, että 22-vuotias hyökkääjä olisi Panthersin matkassa Suomessa. Ei edes Lammikko itse – vahva syksy on tuonut nuorukaiselle silti jo nyt pelipaikan NHL:stä.

Tunnollinen porilaispakkaus lupaa kaukaloon vauhtia ja vääntövoimaa. Juuri niillä asein hän on hurmannut Panthers-valmennuksen.

– Yritän olla hyvä aloituksissa ja hoitaa puolustuspään ensin. Uskon, että pystyn tuomaan vielä enemmän hyökkäyspäähän – siinä on vielä parannettavaa. Alivoima on mun vahvuus – ja tunnollinen kahteen suuntaan pelaaminen, Lammikko pohtii.

Puolustavassa roolissa yksi tehtävä on muun muassa Jets-tykki Laineen pysäyttäminen. Lammikko virnistää kun häneltä kysyy, löytyykö porilaisesta tarinakiposta mitään käyttötavaraa torstaille ja perjantaille.

– Hän (Laine) on vaikea pysäytettävä. Yritetään blokkaa hänen laukauksensa ja auttaa maalivahteja. Katsotaan, jos löytyy pari porilaista juttua heitettäväksi.

Nelosketjusta löytyy voimaa

Lammikko pelaa Panthersin nelosketjussa yhdessä Maksim Maminin ja Troy Brouwerin kanssa. Ketjusta löytyy hyvä sekoitus kaikkea – suomalaisen rinnalla pelaa hurja määrä taitoa sekä NHL-kokemusta.

– Mamin on KHL:stä tuttu kaveri. Hän on todella taitava kiekon kanssa – ollaan pelattu samassa ketjussa AHL:ssä. Brouwer on erittäin kokenut huippuhyökkääjä – on ollut NHL:ssä monta vuotta. Häneltä voi kysyä ihan mitä tahansa – todellinen huippuäijä. Laadukas ammattilainen.

Lammikko ja kumppanit nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa torstaina klo 20.00, kun Jets ja Panthers iskevät yhteen Helsingissä. Lammikko odottaa jo innolla tulevaa.

– Puitteet on kunnossa. Tämä Helsingin areena myös ihan hieno. Suomen toiseksi hienoimmat puitteet – heti Porin jälkeen, Lammikko kuittaa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo