Kärppälupausten yhteenlaskettu ikä saman verran kuin ketjukaverin: ”Ei voisi parempien äijien kanssa pelata”

© Kuva: Getty Images

Pari kautta Swift Current Broncosissa WHL:ää pelannut ja täksi kaudeksi Liigaan siirtynyt Aleksi Heponiemi, 19, on saanut kotimaan uralleen lentävän lähdön. Kärpissä Rasmus Kuparin ja Mika Pyörälän kanssa tehoketjun muodostava Florida Panthersin varaus on nakuttanut 11 ottelussa komeat pinnat 3+6=9.

– Hyvä ketju on kasassa, Pyörälän ja Kuparin kanssa on hyvä pelata. Ei voisi parempien äijien kanssa pelata. Olen nauttinut pelistä, olemme kehittäneet peliä koko ajan, Panthersiin kesällä 2017 kakkoskierroksella varattu hyökkääjä sanoi SuomiKiekolle torstaina 0-1-vierasvoittoon päättyneen JYP-Kärpät -pelin jälkeen.

Maailmanmestari Pyörälä on nakuttanut tehot 4+6=10 ja Kupari pisteet 1+3=4. Hyvin menee myös joukkueella, sillä oululaiset ovat edellisen kerran menettäneet pisteen tai enemmän lähes kolme viikkoa sitten Lappeenrannassa. Silloin SaiPa oli parempi jalkapallonumeroin 1-0.

– Tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Ensimmäiset 11 peliä pelattu, käyrä on parempaan päin, lauantaina Sportia isännöivän Kärppien Heponiemi myönsi.

Aihetta hymyyn antaa myös Pyörälän, vieressä luutiminen. Kuparin, 18, ja Heponiemen yhteenlaskettu ikä on saman verran kuin Pyörälällä on ikää (37).

– Totta kai Spede (Pyörälä) antaa meille neuvoja ja keskustelemme tilanteista. On kokenut pelaaja ja tietää, miten tuota peliä pelataan – kahdensuunnan todellinen joukkuepelaaja. Olen nauttinut kyllä pelaamisesta hänen kanssaan, Heponiemi kehui.

Liigakärjen ja Sportin välinen mittelö alkaa kello 17.

Miska Miettinen, Jyväskylä