Buffalo Sabres on ollut yksi NHL-huonoimmista joukkueista 2010-luvulla. Lauma on yltänyt pudotuspeleihin viimeeksi kesällä 2011, eikä tämäkään kausi alkanut mitenkään erityisen häävisti. Sabres otti Boston Bruinsilta käkättimeen luvuin 0-4.

Lähestulkoon päivälleen vuosi sitten kahdeksanvuotisen ja 80 miljoonan dollarin jatkosopimuksen joukkueen kanssa kirjoittanut Jack Eichel jaksaa nähdä tunnelin päässä valoa, vaikka lähimenneisyyden panos ei joukkueelle hyvää lupaakkaan.

– Kopissa on nyt entistä parempi tunnelma. Luotamme siihen, että jos vain teemme asiat oikein, pystymme menestymään paremmin kuin viime kausina. Tästä tulee meille hyvä vuosi, Buffalon 21-vuotias kapteeni murjautti NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Yksi jääkiekkomaailman huippunimistä on edustanut joukkuettaan koko NHL-uransa alkaen kaudesta 2015-16, eikä hän ole koskaan päässyt pelaamaan pudotuspelejä. Luulisi, että urallaan tehotilastoon hurjan lukeman -56 ”kerännyt” Eichel olisi turhautunut.

Siitä ei kuitenkaan ole tietoakaan.

– Pukukopissamme on paljon uusia kasvoja. Kesä oli pitkä, ja mietittävää oli paljon. Mutta olen innoissani, kun meillä on taas uusi kausi edessä, Eichel totesi jo pari kuukautta sitten.

Vaikka syvällä tarpominen on leimannut Buffalon arkea, vaikuuttaa ilmapiiri olevan lupaava.

– Olipa jatkosopimusta tehty tai ei, niin haluan olla harjoitusleiristä alkaen johtava pelaaja ja se kaveri, johon muut voivat luottaa ja joka yrittää vauhdittaa joukkueemme ja organisaatiomme seuraavalle tasolle, Eichel lupaili sopimuksen kirjoittamisen aikaan.

Avauspelissään tylysti maaleitta ja pisteittä jääneen Sabresin kausi jatkuu Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä ottelulla NY Rangersia vastaan.