Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthewsin pistetehtailu ei ota laantuakseen sitten millään. Kun hän viime yönä nakutti Washington Capitalsia vastaan pisteet 1+1, kasvoi hyökkääjän pisteputki jo kuuden pelin mittaiseksi.

Tämä ei ehkä supertähdille ole mikään järisyttävä temppu, mutta se sen sijaan on, että jenkki on iskenyt kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa aina vähintään kaksi pinnaa.

Yhdysvaltalaisesta tuli NHL:n historian kuudes pelaaja, joka on pystynyt takomaan useamman tehopisteen joukkueensa kuudessa ensimmäisessä runkosarjan pelissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matthews has earned at least one point in every regular-season appearance since Feb. 22.

He is the sixth player in @MapleLeafs franchise history to record a personal point streak of 16+ regular-season games (spanning seasons or otherwise). #NHLStats
Auston Matthews of the @MapleLeafs became the sixth player in NHL history to record multiple points in each of his team’s first six games of a season. #NHLStats

Lisäksi esimerkiksi Suomen tietotoimisto STT tiesi viestiä, että kymmeneen maaliin kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa ovat sotien jälkeen yltäneet vain Mario Lemieux vuonna 1988 sekä Dino Ciccarelli 1986, Mike Bossy 1984 ja Bobby Hull 1965.

Yhdysvaltalaistähti on takonut tällä kaudella tehot 10+4=14.

Matthewsin ja Toronton liitoa yrittää seuraavaksi pysäyttää Los Angeles Kings. Joukkueet iskevät yhteen Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.