Debyytti lupailee upeaa tulevaisuutta? Jesperi Kotkaniemelle komeita kehuja – ”Olin todella tyytyväinen”

© Kuva: Getty Images

Syöttöpinna, peliaikaa reilu vartti ja ylivoima-aikaakin kaksi ja puoli minuuttia. Suomen aikaa varhain torstaiaamuna päättynyt Jesperi Kotkaniemen, 18, debyytti NHL:ssä oli huima. Montreal Canadiensin ensimmäinen ottelu antoi viitteitä siitä, että alle 18-vuotiaiden maailmanmestarilta voi odottaa ainakin hyökkäyspäässä väkeviä otteita.

– Jos haluaa voittaa jääkiekko-otteluita, pitää heittää kaukaloon pelaajia, jotka pystyvät luomaan hyökkäyspeliä. Jesperi on sellainen pelaaja, Canadiensin päävalmentaja Claude Julien oli sanonut NHL.com/fi:n mukaan.

Kotkaniemi ei horjunut, vaikka debyytti tuli John Tavaresin ja Auston Matthewsin tähdittämää perinteistä Toronto Maple Leafsia vastaan.

– Olin todella tyytyväinen siihen, kuinka 18-vuotias pystyi pelaamaan ensimmäisessä NHL-ottelussaan ja käsittelemään tämän kaiken, Julien hehkutti.

NHL-historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja ei vaikuttanut itse tyytyväiseltä, vaikka hän ainakin tilastojen valossa sekä Julienin mukaan onnistui mainiosti.

– Yritin pelata niin hyvin kuin osaan, mutta oli hieman keskimääräistä vaikeampi ilta minulle, hyökkääjälupaus mietti.

Jos Kotkaniemi jatkaa kautta eteenpäin samalla tavalla kuin NHL:n avauspeli sujui, voi hän pystyä hienoihin asioihin.

– Pelini parani erä erältä, ja pystyin pelaamaan enemmän ja paremmin ottelun edetessä. Oli tietysti hyvä saada pistetili auki, sillä tiedän, että pisteitä minulta odotetaan jatkossakin.

Montrealin kausi jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!