Chicagon supertähti kommentoi NHL:n erikoista tuuletuskohua – ”Olen itsekin tehnyt typeriä asioita”

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, 21, ja Chicago Blackhawksin Patrick Kane, 29, kohauttivat joukkueidensa välisessä pelissä. Kumpikin pelaaja innostui provosoivan oloisiin tuuletuksiin maaliensa jälkeen.

Matthews oli kertonut Sportsnetin mukaan huomanneensa aikoinaan Kanen tähtihetkiä Youtubesta. Kokeneempi yhdysvaltalainen kuuluu Matthewsin suosikkipelaajiin. Liekö se vaikuttanut Maple Leafs -pelaajan tuuletukseen, kun hän oli upottaa Chicagon aivan varsinaisen peliajan lopulla.

– Tiedän, että se oli tunteikas peli, Kane mietti.

Miesten iskemien maalien välillä oli aikaa vain muutamia sekunteja. Blackhawksin tähti teki loppuhetkillä syntyneen osumansa jälkeen samanlaisen tuuletuksen kuin Matthews aiemmin. Jopa tuomari oli viitannut Matthewsin tuuletuksen jälkeen epäurheilijamaiseen käytökseen.

– Hän teki sen ensin, Kane veisteli viitaten omaan ”vastaukseensa”.

Viesti maanmiehen suuntaan oli selvä.

– Vielä ei ole sinun aikasi varjostaa minua.

Kaikesta huolimatta Kane kertoi arvostavansa Matthewsia.

– Kunnioitan häntä kovasti. En oikein pitänyt siitä, mitä hän teki. Olen varma, että olen itsekin tehnyt typeriä asioita. Hän on vielä melko nuori poika ja nämä ovat suuria pelejä hänelle.

– Mutta kyllä, kunnioitan hänen pelaamistaan. Hän on merkittävä pelaaja. Hän on tulevaisuudessa loistava pelaaja pitkään.