Mestis-seura TUTO Hockeyn matkassa on nähty syksystä kova vahvistus.

Meritoitunut Kurtis McLean treenaa SuomiKiekko-sivuston tietojen mukaan tällä hetkellä turkulaisseuran kanssa. 37-vuotias konkari ollut mieluisa apu TUTO:n nuorelle joukkueelle. Huippuhyökkääjä muistetaan uraltaan muun muassa Liigasta ja KHL:stä.

– Onhan McLeanin kaltaisen ammattikiekkoilijan läsnäolo harjoittelussa vain nostattava tekijä ja Kurtis on hienosti tukenut nuoria pelaajiamme, TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kiittelee SuomiKiekko-sivustolle.

Syy Suomessa treenaamiselle löytyy perheestä. McLean on asunut Turussa jo viisi vuotta – hänen vaimonsa on Raumalta kotoisin.

McLeanin palvelusten luulisi kelpaavan Liigan joukkueille. Monipuolinen hyökkääjä muistetaan Suomessa parhaiten Lukon riveistä – hän iski kausina 2009-11 Liigassa 102 runkosarjaotteluun hurjat tehot 34+64=98. Tämän ohella kanadalainen ehti edustaa Jokereita KHL:ssä syksullä 2014.

McLean kiekkoili edelliset kaksi kautta monikansallisessa EBEL-sarjassa. Viime vuonna hän oli osana Graz 99ersin kapteenistoa.

– En voi käsittää, miten 15 liigaseuralla ei ole miehelle käyttöä. Hän on viimeisen päälle kunnossa ja ammattimies, taidot riittävät heittämällä 10 liigaseuran toiseen ylivoimaan latomaan tulosta, Aittola ihmettelee.

TUTO Hockey on saanut harjoituksiinsa kovaa treeniseuraa. Joukkue aloittaa Mestis-kautensa perjantaina 28. syyskuuta Kupittaalla. Viime kauden hopeamitalisti aloittaa pelinsä Kokkolan Hermestä vastaan.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo