Pelottava tilanne! Liiga-ottelu keskeytettiin dramaattisesti, pelaajat passitettiin kaukalosta – ”Sireeni huusi kopissa suomeksi, venäjäksi ja englanniksi”

© Kuva: Ilari Isotalo

MIKKELI. Perjantai-ilta tarjosi Mikkelissä erikoisen kiekkoshow’n, kun HPK nappasi voittolaukauskilpailun jälkeen voiton Jukureista maalein 3-2.

Pitkän kiekkoillan erikoisin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun palohälytin alkoi huutaa kesken ottelun. Kamppailu keskeytettiin ja pelaajat komennettiin pukukoppeihin. Samalla yleisö käskettiin kokonaan ulos areenalta.

Tilanne oli monella tapaa levoton: Suomessa harvemmin koko ottelua pitää keskeyttää. Lopulta palokunnan ja poliisien tarkkojen tarkistusten jälkeen peliä pystyttiin jatkamaan.

Dramaattinen tilanne ihmetytti katsojia, jotka palelivat ulkona. Myös joukkueet joutuivat odottelemaan tovin ohjeita. Heti toisen erän alkuun tullut episodi nauratti pelin jälkeen.

– Alkuun oli vähän epäselvää, että mitä tapahtuu. Sitten saatiin tieto, että voimme pysyä kopissa. Onneksi se ei kestänyt niin kauaa – siinä tuli vain melkein 30 minuutin erätauoko yhteensä, se vähän vaikeutti, HPK-vahti Emil Larmi summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Aivan normaali erätauko tilanne ei kuitenkaan ollut. Larmi naureskeli, että keskittyminen meinasi karata äänekkään sireenin alle.

– Meillä huusi kopissa summeri suomeksi, venäjäksi ja englanniksi. Osaan ne kaikki litaniat jo ulkoa. Mutta muuten onneksi saatiin pidettyä keskittyminen kasassa. Joku heitti vähän ”jerryä”.

HPK:n Antti Pennanen paljasti, että myös valmennus joutui hetken miettimään, mitä tulevan pitää. Palohälytys osoittautui onneksi vääräksi.

– Hetken he (turvallisuusviranomaiset) pohtivat, pitääkö valmentajien lähteä paikalta. Onneksi saimme jäädä koppiin. Ja lopulta tilanne selvisi, Pennanen kertasi.

Julius Vähätalo pommitti perjantaina kaksi maalia. Kuva: Ilari Isotalo.

Mikkelin reissu jää mieleen

Myös Jukureiden leirissä dramaattinen tilanne käsiteltiin kypsästi. Kun peli lopulta jatkui, pystyi jopa alkuun uhkaavan tuntuisen tapahtuman unohtamaan nopeasti.

– Onhan tuo aika erikoinen tilanne. En ole ollut mukana tilanteessa, jossa peli on keskeytetty. Siinä piti vain yrittää ottaa lämpöä. Onneksi peli jatkui ihan hyvin tuon jälkeen, kaksi maalia tykittänyt Julius Vähätalo pohdiskeli.

Perjantainen ottelu jää ainakin sekä yleisön että pelaajien mieleen. HPK-vahti Larmi naureskeli, että ilta tarjosi myös muuten draamaa.

– Tämä voi olla sellainen Mikkelin reissu, jonka muistaa vielä ensi viikollakin. Ainakin sattui ja tapahtui – virkistävää vaihtelua, torjuja hekotteli.

Ilari Isotalo, Mikkeli
Twitter: @IlariIsotalo