Ovi on auki! Kiekkoraamattu povaa – suomalaisveskarilla paikka näyttää olevansa NHL:n parhaita: ”Yksi mieleenpainuvimmista”

© Kuva: Getty Images

Kuka olisi uskonut ennen viime kauden alkua, että Arizona Coyotesin suomalaisvahti Antti Raanta olisi kauden edetessä tilastojen valossa yksi NHL:n parhaita?

Vaikka Nashville Predatorsin Pekka Rinne voitti Vezinan ja moni muu maalivahti sai kevään edetessä enemmän huomiota, oli Raanta kiistatta yksi valonpilkahdus, joka jäi hieman varjoon. Tämän myöntää myös The Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton.

– Raanta oli yksi NHL:n mieleenpainuvimmista maalivahdeista viime kaudella. Totta puhuen, ja tilastojen valossa, hän oli yksi parhaista. Hän pelasi 47 peliä Arizona Coyotesin paidassa, torjuntaprosentti 93,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24 olivat huippuluokkaa, hänen kolme nollapeliään olivat niukasti kymmenen parhaan ulkopuolella ja hänen taustalla olevat tilastot ovat ilmiömäiset, kirjoittaa Clinton.

Nyt Clinton on sitä mieltä, että Raannan kuuluisi olla osa Vezina-keskustelua. Ainakin sen lähellä.

– Ehkä Raannan pitäisi olla ainakin palkintokeskustelun tuntumassa. Vaikka maalivahtien tulevaisuuden ennustaminen on täyttä hölmön hommaa, kuka olisi arvannut ennen viime kautta Carey Pricen torjuntaprosentin olevan vähintään 41 ottelua pelanneiden kolmanneksi huonoin? Raannan menestys viime kaudella ei ole tähdenlento, jollaiseksi jotkut saattavat sen nähdä. Raanta on pystynyt pitämään itsensä keskustelussa NHL:n luotettavimmista maalivahdeista.

Ainoaksi todelliseksi esteeksi raumalaislähtöisen vahdin nousulle eliittiin on terveys.

– Terveys saattaa olla ainoa jäljellä oleva tekijä, joka saattaa häiritä Raannan kykyä todistaa olevansa enemmän kuin keskitason aloittava maalivahti, Clinton näkee.