Oho! Aleksander Barkovin Floridaan kaavaillaan uutta, tuntematonta suomalaisnimeä – ”Avannut tosissaan silmiä NHL-leirillä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Isolle kansalle tuntematon hyökkääjä Juho Lammikko jatkaa yhä mukana Florida Panthersin harjoitusleirillä, vaikka NHL-paikasta taistelee vain 32 pelaajaa.

Lammikko on yksi Panthersin 18 hyökkääjästä, jotka kamppailevat paikasta 14-henkiseen lopulliseen hyökkäysryhmitykseen.

22-vuotias keskushyökkääjä on ihastuttanut pelaamisellaan NHL-leirillä. The Athletic -lehden toimittajan George Richardsin mukaan Lammikko ja puolustaja Brad Hunt ovat vielä tiiviisti mukana taistelussa viimeisistä paikoista NHL-kokoonpanossa.

– Lammikko ja Hunt ovat avanneet totisesti silmiä täällä leirillä ja he ovat asettaneet itsensä vahvasti Panthersin tutkaan – vaikka heitä ei valittaisikaan lopulliseen kokoonpanoon. Lammikko on saanut paljon mahdollisuuksia neljännen ketjun sentterinä ja Huntin viime kauden 11 NHL-ottelua näyttävät auttaneen häntä täällä, Richards kertoi.

Panthersin kokoonpanossa on alkavalla kaudella ainakin suomalaistähti Aleksander Barkov, kuin myös superlupaus Henrik Borgströmin uskotaan olevan varma valinta.

Viidennen kautensa Pohjois-Amerikassa aloittava Lammikko Panthersin vuoden 2014 kolmannen kierroksen (65.) varus. Hän pelasi viime kaudella AHL:ssä 59 ottelua tehopistein 8+20=28.