Nimi historiaan? 18-vuotias Jesperi Kotkaniemi tekemässä poikkeuksellisen tempun NHL:ssä

© Kuva: Leijonat.fi
NY Islanders isännöi Buffaloa Prime Time -pelissä! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jesperi Kotkaniemi on lähellä historiankirjoittamista Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa.

Mikäli nuorukainen nousee NHL-avauksessa kokoonpanoon, tulee hänestä NHL:n historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt kiekkoilija. Kiekkoanalyytikko Simon Boisvert paljastaa, että suomalainen olisi samalla neljän suurimman palloilulajisarjan (NFL, NBA, MLB ja NHL) historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja.

Saavutus on kova. Toisaalta kauaa ei Kotkaniemi olisi ainoa 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin aloittanee kautensa NHL-joukkueensa kanssa tortaina. Mikäli suomalainen ei jostain syystä mahtuisi pelaavaan kokoonpanoon, nousee ruotsalaisen nimi historian kirjoihin.

Kotkaniemi varattiin kesän NHL-varaustilaisuudessa kolmannella vuorolla. Nuorukainen on häikäissyt heti ensimmäisen syksynsä aikana Canadiensin matkassa. Nyt hän on hyvin lähellä pelipaikkaa heti NHL:stä.

Canadiens avaa kautensa Suomen aikaa torstaiyönä klo 02.00. Joukkue matkaa Toronto Maple Leafsin vieraaksi.

NY Islanders isännöi Buffaloa Prime Time -pelissä! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!