KHL:ssä nähtiin jo alkukaudesta yllättävät suomalaispotkut, kun hyökkääjä Julius Junttilalle näytettiin ovea ennen kuin hän pääsi edes kunnolla vauhtiin.

Viime kauden Liiga-tähti ehti pelaamaan Sibir Novosibirskin ykkösketjussa vain viisi ottelua, jonka jälkeen hänellä näytettiin ovea. Junttila ei tehnyt otteluissa ainuttakaan tehopistettä.

Hyökkääjä kertoi MTV Sportille, että potkut tulivat nopeasti, muttei isona yllätyksenä.

– Meillä oli heti alkuun neljän pelin vieraskiertue. Se meni nihkeästi, hävisimme kaikki pelit. Ensimmäinen niistä oli vielä voitettavissa, mutta muissa vastustaja oli koko ajan parempi. Kolmannen tai neljännen pelin jälkeen aloin aistia, että jotain saattaa tapahtua. Siellä oli silloin aika kireä tunnelma. Ihmisten ilmeistä ja eleistä huomaa nopeasti sen, että jokin saattaa muuttua, Junttila kommentoi MTV Sportille.

Neljän pelin vieraskiertueen jälkeen Sibir pelasi ensimmäisen kotipelinsä, jossa tappioputki jatkui, Ottelu oli samalla Junttilan viimeinen.

– Kyllähän se uutinen alkuun harmitti ja tuntui pahalta. Kyllä mää sitten päivän tai parin sisällä pystyin jo vähän hymähtelemään asialle. Voi sanoa, että aika venäläinen ratkaisu se oli.

– Minkä sille itse mahtaa, Junttila sanoi.

Potkujen jälkeen suomalaishyökkääjä sai nopeasti tarjouksia muun muassa KHL:stä, SHL:stä ja NLA:sta, eikä uuden seuran etsiminen tuottanut näin ollen vaikeuksia. Junttila teki sopimuksen tuoreen SHL-mestari Växjö Lakersin kanssa.

Lähde: MTV Sport