Leijonakonkari kertoo pelivuodestaan Aasiassa – ammattimaisuuden taso yllätti: ”Viimeisen päälle”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime vuoden elokuussa Petteri Nummelinille avautui mahdollisuus kokea jääkiekko aivan uudesta näkökulmasta. Hän sai sopimustarjouksen Aasian liigaa pelaavasta Nikko Icebucksista.

Aiemmin urallaan Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa kierrellyt luonnonlapsi tarttui tarjoukseen ja matkasi Japaniin, Honsun saarella sijaitsevaan Nikkon kaupunkiin.

– Semmoinen mahdollisuus sattui tulemaan ja rupesi miettimään, että jos vielä 45-vuotiaana saa tällaisen mahdollisuuden ja jääkiekko vie sinne asti, niin kyllä se pitää lähteä katsomaan. Oli kyllä mielenkiintoinen seikkailu, Nummelin sanoo SuomiKiekon haastattelussa.

Järjestelyt oli tehty hyvin. Urallaan NHL:n, Sveitsin, Norjan, Ruotsin ja Suomen liigat nähnyt, ja Leijonien paita päällä tusinan verran MM-kisoja kolunnut konkari ei löytänyt moitittavaa.

– Asiat oli järjestetty hyvin. Ihan ammattimaisesti ja viimeisen päälle. Oli todella positiivinen yllätys.

Sarjan tasoa Nummelin ei osannut verrata aiempiin kokemuksiin.

– Ei tuollaisia pysty vertaamaan. Se oli siitä hyvä sarja, että oli tasaiset joukkueet ja pelit.

Nummelin on aina tunnettu hymy huulilla kulkevana ihmisenä, joka lähtee vailla ennakkoluuloja joka paikkaan. Tähän liittyvän neuvon hän antaa myös muille ulkomaille, varsinkin eksoottisiin jääkiekkokohteisiin, matkaaville.

– Ei kannata pistää mitään hirveitä odotuksia. Lähtee avoimin mielin katsomaan mitä tulee. Yleensä asiat lutviutuu sen mukaan, että missä menee ja mitä tapahtuu. Periaatteessa se on ihan sama, että missä on. Jääkiekkoa se on kuitenkin.