Legenda-puolustaja innoissaan Lauri Marjamäen Jokereista: ”Musiikkia kaikkien korville”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit yrittää kasvattaa perjantana voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun Admiral Vladivostok saapuu Hartwall Areenaan vierailulle KHL-kauden kolmannella kierroksella. Jokereilla on alla kaksi selvää voittoa, joten lähtökohdat illan otteluun ovat hyvät.

Upean uran pelanneen entisen Jokeri-pakki Ossi Väänäsen mukaan helsinkiläiset ovat ottelussa ennakkosuosikkeja.

– On totta kai. Sen tekee jo tuo aikaero ja matkustaminen. Voi olla, että vierasjoukkueen jalat painavat alussa, jos Jokerit pelaa hyökkäysvoittoista peliä. Maalit tulevat silloin, kun se peruspaketti on kasassa, Väänänen toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Kuinka erilaiselta Lauri Marjamäen Jokerit näyttää viime kauden Jokereihin nähden?

– Marjamäki sanoikin jossain haastattelussa, että hän haluaa joukkueen pelaavan nopeaa kiekkoa. Se on tietysti musiikkia kaikkien korville. Joukkue pelaa nopeasti, mutta kohnottamatta. Jokereilla on nopeita jalkoja joukkueessa ja heillä on myös röyhijöitä. Se on hyvä mix.

– Kauden aloitus on ollut tosi vahva kuten viime kaudellakin. Joukkueen pitää saada se perussuorittaminen ja perusarki korkealle tasolle ennen syksyn pimeyttä ja pitkiä vieraspelireissuja. Keväällä sitten katsotaan, kellä on paukkuja ja kellä ei. Alku on ollut ainakin tosi vahvaa suorittamista. KHL on kuitenkin kova liiga, jossa ei ole helppoja pelejä.

Onko se hyvä juttu, että Jokerit sai heti kauden alkuun monta kotipeliä?

– Siinä on kolikolla kaksi puolta. Fanien tuesta on kotona hyötyä ja pelejä on helpompi voittaa, mutta kyllä tuollaiset pitkät vieraspelimatkat heti alussa luovat sitä joukkuehenkeä, kun pelaajat ovat 24/7 yhdessä.

– Alku on ollut kuitenkin positiivinen ja epäluulo joukkueen kyvyistä ei ole hiipinyt puseroon.

Keneltä pelaajalta odotat paljon tällä kaudella?

– Puolustaja Eemeli Räsänen on mielenkiintoinen nimi. Hänellä on potentiaalia tosi paljon. Toivottavasti hän pääsee minuuttien makuun myös. Sopeutuminen isoon kaukaloon voi ottaa hetken kuitenkin aikaa, Väänänen tietää.

KHL muutti kauden kynnyksellä pistetytystä. Tällä kaudella voitosta saa vain kaksi pistettä, kun viime kaudella siitä sai kolme. Mitä mieltä olet tästä ”uudistuksesta”?

– Kyllä minä tykkään tästä, että voitosta saa vain kaksi pistettä. Olen sen verran old school-jätkä. Sarja pysyy näillä pistemäärillä taulukon mukaan tasaisempana.

Kiekko tippuu perjantaina Hartwall Areenalla jäähän kello 18.30. Viasat Urheilu -kanava ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus alkaa kello 18.00.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.