Jokerit tulistui HS:n kuukausiliitteestä – syyttää lehteä halventamisesta, uhkaa oikeustoimilla

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen suurin sanomalehti Helsingin Sanomat julkaisi 1. syyskuuta kuukausiliitteen, jonka artikkelissa käsiteltiin Jokereiden rahoitukseen liittyviä asioita. Artikkelin kansikuvassa Jokereiden logoa oli muokattu siten, että narrihahmon kasvojen sijasta paikalla oli Venäjän presidentti Vladimir Putinin kasvot.

Jokerit vastasi artikkeliin omalla vastineellaan kotisivuillaan.

– Vastauksena Jokerit ry:n ja Jokerit Hockey Club Oy:n pelaajien, perheenjäsenten, kannattajien, toimihenkilöiden, yhteistyökumppaneiden ja henkilöstön tiedusteluihin toteamme, ettei Jokerit Hockey Club Oy ole myöntänyt Helsingin Sanomille lupaa käyttää Jokereiden merkkiä sellaisenaan eikä halventavassa tarkoituksessa muokattuna Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä tai missään muussakaan yhteydessä. Merkin oikeudeton käyttäminen kaupallista hyötyä tavoittelevassa halventavassa tarkoituksessa loukkaa tavaramerkin omistajan ja käyttöoikeuden laillisen haltijan oikeuksia. Helsingin Sanomien toiminnan tarkoitus on Jokereita halventamalla myydä lehteään. Jokerit selvittää Asian oikeudellisia seurauksia, tiedotteessa kerrotaan.

Jokereiden osaomistajat Gennadi Timtshenko sekä Roman Rotenberg ovat maksaneet seuran tekemät taloudelliset tappiot KHL-aikakaudella. Kummankin on väitetty kuuluvan Putinin lähipiiriin.