HIFK:n tähtihankinta väläyttää mielenkiintoista mahdollisuutta – ”Ei se olisi yhtään huono idea”

© Kuva: Juha Tamminen
Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Helsingin IFK:n taival CHL:ssä on alkanut yskähdellen. Torstai-iltana italialainen HC Bolzano kävi hakemassa jo toisen voittonsa helsinkiläisistä.

HIFK:n kesän tähtihankinta Tommi Santala, 39, oli ottelun jälkeen äärimmäisen pettynyt.

– Oli meillä paljon ylivoimaakin, mutta ei tehty kuin yksi maali. Kaveri teki sitten kanssa yhden ylivoimalla. Ehkä teimme vähän veskaristakin hyvän. Kyllä joka äijä yrittää täysillä, mutta ei se oikein tänään lähtenyt. Ei ole vielä sellaista flow-tilaa pelissä, vaan se menee puskemiseksi, Santala analysoi pettyneenä SuomiKiekko-sivustolle.

Lauantaina HIFK:n on jo pakko voittaa, kun vastaan asettuu puolalainen GKS Tychy. Santala odottaa, että kadoksissa ollut flow-tila löytyy silloin.

– Onhan sen löydyttävä. Meillä on neljä kentällistä hyviä äijiä. Kyllä meillä siihen reseptit on olemassa ja tiedetään, mitä pitää tehdä. Alkukautta tämä vasta on. Treenaamalla ja sopimalla asioista ja sitten tekemällä niitä. Siitä se lähtee, Santala sanoi.

”Liiga voisi alkaa aiemmin”

Champions Hockey League eli Mestarien liiga on Keski-Euroopassa jo varsin suosittu juttu yleisömäärien perusteella, mutta Suomessa sarja ei ole oikein ottanut tuulta purjeisiinsa. Yksi sarjan ongelmista on sen alkamisajankohta. Santalan mielestä siihen voisi hakea muutosta.

– En ole kyllä miettinyt asiaa, mutta ehkä Liiga voisi alkaa aiemmin ja tämän heittää sinne sekaan. CHL voisi loppua myöhemmin. Ei se olisi yhtään huono idea. Ehkä sen jälkeen ihmiset ajattelisivat enemmän tätä totisena juttuja, eikä treenipeleinä. Nämä eivät ole meille treenipelejä. Kyllä me tähän panostamme ihan täysillä, Santala vakuutti.

Euroopassa on yritetty ennenkin rakentaa jalkapallosta tuttua Mestarien liigaa. Aiemmat yritykset epäonnistuivat. Nyt CHL näyttää kuitenkin tulleen jäädäkseen.

– Mun mielestä tämä on hyvä juttu. Joka vuosi tämä kasvaa ja mun mielestä tämä on paras yritys, mitä on koskaan ollut. Tässä on ihan hyvä konsepti ja hyvä meininki nyt, Santala linjasi.

Ville Hirvonen
@hirvonenville


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.

Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!