HIFK:n NHL-vahvistus ihmetteli CHL:ää – ”En usko että peli on tällaista SM-liigassa”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. HIFK:n tuore tähtihankinta Kyle Quincey debytoi lauantaina joukkueessa, kun HIFK kaatoi puolalaisen GKS Tychyn CHL:ssä nihkeän esityksen jälkeen 2-1. Ottelu oli Quinceylle, 33, ensimmäinen Euroopassa.

– Oli hienoa saada ensimmäinen peli alle. Edellisestä ottelustani on aika paljon aikaa. Totuttelua se tietysti vaati, mutta minusta tuntui kyllä hyvältä. Kiekon kanssa tuntui hyvältä ja meillä oli muutamia hyviä paikkoja. Hyvä, että saatiin voitto, Quincey sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Puolalainen Tychy oli erikoinen vastustaja kaiken kokeneelle NHL-pakille.

– Pelityyli oli kyllä todella erilainen. Eihän he karvanneet ollenkaan! En kuitenkaan usko, että peli on tällaista SM-liigassa. Oli kuitenkin kiva pelata ensimmäistä kertaa Euroopassa, Quincey mietti.

Quinceyn vahvuudet tulivat hyvin esille jo ensimmäisessä ottelussa. Hän antoi helpon ensimmäisen syötön ja pelasi hyvin varmasti kiekon kanssa. Kandalainen ei räiskynyt, mutta takuuvarmaa laatua hänen tekemisensä oli.

– Joo, yritän saada vain kiekon nopeasti hyökkääjille ja annan heidän tehdä työnsä. Se on meidän puolustajien hommaa. Kiekko hyökkääjille, jotka sitten tekevät maaleja, Quincey kertoi.

Quincey on edellisen kerran viime marraskuussa. Selvää on, ettei häneltä vielä lauantaina nähty ihan parasta esitystä. Kuten ei toki nähty HIFK:ltakaan.

– Luulen, että niin minä kuin joukkuekin parantaa tästä. Meillä on tosi hyvä harjoitusviikko takana. Uskon, että olemme valmiita, kun kiekko putoaa jäähän perjantaina SM-liigassa, Quincey sanoi.

Quinceylla on HIFK:n kanssa yksivuotinen sopimus. Aikooko kanadalainen pysyä Suomessa ja Euroopassa kauemminkin vai haaveileeko hän vielä paluusta NHL:ään?

– Ajattelen vain huomista. Minä vasta saavuin tänne ja nyt en kanna huolta seuraavasta kaudesta. Yritän vain pelata täällä mahdollisimman hyvän kauden. Se on ainoa asia, mistä kannan tällä hetkellä huolta, Quincey linjasi.

Ville Hirvonen
@hirvonenville