Viime kaudella Jokereiden KHL-joukkueessa maaleja liukuhihnalta latoneella Eeli Tolvasella riittää vielä töitä tullakseen tähdeksi myös Pohjois-Amerikassa.

Viime kauden lopussa kolme ottelua Nashville Predatorsin riveissä vyölleen saalistanut Tolvanen joutuu tänä syksynä aloittamaan kautensa Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa.

19-vuotiaalla suomalaisella on selvä visio siitä, mitä hänen on parannettava ennen kuin on valmis NHL-kaukaloon.

Admiralsin nettisivulla julkaistussa haastattelussa Tolvanen toteaa kokonaisvaltaisen pelaamisensa kaipaavan parannusta. Erityisesti puolustuspelaaminen ei vielä ole riittävällä tasolla.

– Minun pitää myös saada kamppailuvoimaa, hän toteaa lisäksi NHL.com/fi:lle.

Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette muistutti aiemmin tällä viikolla myös tietyistä lainalaisuuksista rapakon takana.

– Pienessä kaukalossa pelaaminen on erilaista. 19-vuotiaan on ylipäätään vaikea sopeutua liigaan ja pystyä heti tekemään tulosta, Laviolette totesi.

Predators-luotsi toivoo Tolvasen jäävän Milwaukeehen huolimatta sopimuksessaan olevasta kohdasta, jonka mukaan hän voi halutessaan palata Jokereihin pelattuaan Admiralsissa kymmenen ottelua. Jos suomalainen tekee sen, ei hän voi enää palata Predatorsiin tällä kaudella.

– Se on hänen (Tolvanen) päätettävissään. Toivon kovasti, ettei hän lähde Eurooppaan, päävalmentaja totesi The Tennesseanin mukaan.