Viimeiset neljä kautta Edmonton Oilersin riveissä pelannut suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen jätti NHL-kaukalot taakseen ja siirtyi KHL:n suurseuraan Metallurg Magnitogorskiin.

Pelkästään Suomessa ja Kanadassa urallaan kiekkoillut hyökkääjä pelaa ensimmäistä kertaa ammatikseen Venäjällä ensi kaudella. Magnitogorsk oli suuri ja tuntematon kohde 26-vuotiaalle miehelle, joten hän joutui hakemaan apua tutuilta suomalaispelaajilta ja internetiltä.

– Puhuimme tuttujen pelaajien kanssa siitä, kuinka kova sarja KHL on – mutta toisaalta, se ei ole niin kova kuin NHL. En tiennyt mitään Magnitorgoskin kaupungista. Sain siitä kaiken tiedon Googlesta. Tiesin vain, että Sergei Mozjakin pelasi siellä, kuin myös Oskari Osala. En tunne Oskaria henkilökohtaisesti, joten en ole keskustellut hänen kanssaan. Puhuin Tommi Santalan kanssa tästä paikasta – meillä on hänen kanssaan yhteinen agentti. Tommi vakuutti, että Metallurg on vahva joukkue ja sitä, että minulla on varmasti helppo olla ja asua siellä. Sen jälkeen tein lopullisen päätöksen, Pakarinen sanoi Metallurgin verkkosivuilla Championat-lehden mukaan.

Pakarinen on joutunut kohtaamaan Venäjällä olevia kulttuurin erilaisuuksia.

– Olin viimeksi Venäjällä junioriturnauksessa Pietarissa. Olin shokissa siihen miten ihmiset ajavat autoa. Heti ensimmäisenä päivänä meidän piti mennä Cheljabinskiin hoitamaan viisumiasioita autolla. Olin peloissani siitä, miten jotkut autoilijat käyttäytyivät täällä. Sanoin silloin itselleni, että: ”En aio ajaa Venäjällä”, suomalaishyökkääjä vakuuttaa.