Ruotsissa osuttiin kultasuoneen: NHL maksoi SHL:lle hillittömän rahapotin!

© Kuva: Getty Images

Ruotsin kiekkosarja SHL:stä on tullut erityisesti viime vuosina todellisia huippupelaajia kehittävä sarja.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi keskiviikkona, että SHL on saanut NHL:ltä jopa 10,3 miljoonan dollarin potin kompensaationa tänä kesänä NHL:ään annetuista pelaajista.

NHL:llä ja SHL:llä on yhteinen sopimus, jonka mukaan NHL maksaa jokaisesta kymmenen parhaan pelaajan joukosta varatusta SHL-pelaajasta 260 000 dollarin hyvityksen kyseisen pelaajan seuralle.

SHL-seurat saavat myös rahallisen hyvityksen jokaisesta NHL:ään lähteneestä pelaajasta. Ruotsista on lähtenyt tämän kesän aikana peräti 32 pelaajaa NHL:n puolelle. Eniten pelaajiaan NHL:ään on lähettänyt Djurgårdens IF ja HV71, jotka molemmat menettivät viisi pelaajaansa ”taalaliigaan”.

Expressenin mukaan kolme SHL-pelaajaa on allekirjoittanut kesän aikana AHL-sopimuksen, mutta näistä ruotsalaisseurat eivät saa ollenkaan hyvitystä. Ruotsin jääkiekkoliitto on tämän takia pyytänyt NHL-seuroilta, että he eivät laittaisi Ruotsista tulleita pelaajia liian aikaisin farmiin.