Chicago Blackhawksin kesän ykkösvaraus, puolustaja Adam Boqvist, on osoittanut jo nuoresta iästään huolimatta melkoista luonteenlujuutta.

18-vuotiaalla ruotsalaisella diagnosoitiin kymmenvuotiaana lukihäiriö, jonka hän ei ole kuitenkaan antanut häiritä elämäänsä.

– Monilla ihmisillä on se (lukihäiriö). Jotkut eivät vain halua puhua siitä, koska heitä hävettää. Mielestäni on kuitenkin hyvä tuoda sitä esiin. Se on aivan normaalia, eikä se estä saavuttamasta unelmia, Boqvist painottaa ESPN:n haastattelussa.

Koska ruotsalaisen vaiva todettiin jo nuorena, on hän saanut paljon apua opiskeluunsa. Boqvist on voinut esimerkiksi käyttää koulutehtävien tekemiseen muita enemmän aikaa.

– Olemme ylpeitä sekä hänen kehittymisestään jääkiekossa että siitä kuinka hän hoitaa lukihäiriönsä, että hän haluaa puhua siitä, kiekkolupauksen isä Patric toteaa.

Boqvistin urheilumenestykseen asialla ei selvästikään ole ollut ylitsepääsemätöntä vaikutusta.

Kesäkuun varaustilaisuuden jälkeen hän teki Blackhawksin kanssa tulokassopimuksen ja ensi kausi kuluu junioriliiga OHL:n London Knightsin riveissä totutellen pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin.

Tarkoitus on myös parantaa kielitaitoa. Vieraan kielen oppiminen kun ei ole lukihäiriöiselle maailman helpoin asia. Hän on kuitenkin ottanut asiassa melkoisia harppauksia.

– Kun olimme varaustilaisuudessa ja kuuntelimme hänen haastattelujaan englanniksi, niin huomasimme hänen edistyneen valtavasti, ylpeä isä toteaa.