Raju arvio: Lähes 6 miljoonan dollarin palkkaa netonneen suomalaispelurin NHL-ura katkolla – ”Hän matkaa Liigaan tai KHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisen maalivahdin Kari Lehtosen huima 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus Dallas Starsin kanssa päättyi heinäkuun 1. päivä, eikä 34-vuotias konkarivahti ole vieläkään löytänyt uutta joukkuetta NHL:stä.

Kiekkolehti The Hockey News arvelee, että Lehtosen potentiaaliset NHL-paikat alkavat käydä vähiin.

– Kakkosvahdin paikat ovat kuivumassa nopeasti kasaan. New York Rangers olisi voinut olla potentiaalinen kohde Lehtoselle, mutta he allekirjoittivat Dustin Tokarskin kanssa sopimuksen jo ennestään laajalle maalivahtiosastolle. Calgary Flamesillä voisi olla tilaa hänelle, mutta vaikuttaa siltä, että he matkaavat kauteen Jon Gilliesillä ja David Rittichillä, jotka tuuraavat tarvittaessa ykkösvahti Mike Smithiä, lehti spekuloi.

The Hockey Newsin mukaan kokenutta suomalaista saattaa odottaa paluu Eurooppaan.

– Lehtonen voi vielä yrittää NHL-paikkaa tryout-sopimuksella, mutta jos meidän täytyy tehdä arvaus, uskomme, että hän siirtyy Liigaan tai KHL:ään.