Heti ensimmäisellä kaudellaan NHL:ssä Stanley Cup finaaleihin selvinneen Vegas Golden Knightsin maha ei ole vielä suuresta menestyksestä huolimatta täynnä.

Ei ainakaan mikäli joukkueen puolustajaan Nate Schmidtiin on uskominen.

– Kun pääsee menestyksen makuun, siitä ei halua päästää irti. Jos saa murusen juustokakusta, haluaa koko palasen. Minä haluan tulevalla kaudella koko juustokakun, Schmidt uhosi NHL.comille.

Viime kaudella oman yhden kauden piste-ennätyksensä, 5+31=36 tehnyt 27-vuotias Schmidt kertoo toki ymmärtävänsä, että ritareilla on edessään täysin erilainen kausi kuin viime vuonna.

Hän on kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen kesän suurimpaan hankintaan, Winnipeg Jetsista saapuneeseen Paul Stastnyyn, joka solmi vapaana agenttina Golden Knightsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

32-vuotias sentteri on pelannut NHL-urallaan 824 ottelua ja saalistanut niissä tehot 220+426=646.

– Paul löytää vapaan jään ja on todella fiksu pelaaja. Pelasin häntä vastaan lännen finaaleissa, ja siellä kyllä oppii tietämään, mistä puusta kukakin on veistetty. Hän on kova lisä hyökkäyspäähämme, Schmidt hehkuttaa.

Vegasilaisseuran menetyspuolelle kirjattiin myös muutamia avainpelaajia. David Perron lähti St. Louis Bluesiin ja James Neal Calgary Flamesiin. Hyökkääjäkaksikko takoi viime kaudella yhteensä peräti 41+69=110 pistettä.

Golden Knightsiin jäi myös kuitenkin monta viime kaudella loistanutta pelaajaa, etunenässä sensaatiomaisesti 43 maalia iskenyt ruotsalaissentteri William Karlsson.