Ottawa Senatorsin megatähti Erik Karlsson oli alkukesästä useiden siirtopuheiden kohteena ja kauppaamista pidettiin vain ajan kysymyksenä.

NHL-seurat saivat Ottawalta luvan neuvotella ruotsalaispuolustajan kanssa, joka vain vahvisti epäilyksiä sen suhteen, että kohta tapahtuu.

No ei tapahtunut.

Senators sai huhujen mukaan varsin kiinnostaviakin tarjouksia. Dallas Stars oli yksi vahvimmista ehdokkaista nappaamaan Karlssonin itselleen, mutta texasilaisseura ei ollut valmis luopumaan suomalaislupaus Miro Heiskasesta. Myös Tampa Bay Lightning oli yksi kärkivaihtoehdoista ja muun muassa TSN:n toimittaja Shawn Simpson twiittasi heinäkuussa, että vaihtokauppa odottaa enää NHL:n virallista vahvistamista.

Nyt on kuitenkin tultu siihen pisteeseen, jossa Karlssonin uskotaan sittenkin jäävän Ottawaan. Senators tarjosi ruotsalaiselle taannoin kahdeksan vuoden mittaista ja 80 miljoonan dollarin arvoista jatkosopimusta, mutta ainakin toistaiseksi Karlsson hylkäsi ehdotuksen.

– Jos minulta olisi kysytty pari kuukautta sitten, että aloittaako Karlsson kautensa Senatorsissa, olisin vastannut että ehkä kahden prosentin todennäköisyydellä. Nyt tähän on tullut kuitenkin radikaali muutos, NHL-asiantuntija Mike Johnson sanoi NHL Tonight –ohjelmassa.

– Hän on parhaillaan Ottawassa, hän on harjoitellut siellä koko kesän, hänen vaimonsa on kotoisin sieltä… sanoisin, että hän pysyy siellä 35 prosentin todennäköisyydellä.

Johnsonille koko tilanne on aiheuttanut suurta hämmennystä.

– Tämä on minulle totaalinen shokki. Olin jo varma, että hän pelaa kohta toisaalla. Mutta katsotaan nyt, mihin suuntaan tilanne tästä kehittyy.