Matkalla NHL:ään? TPS-pomo varoittelee kolmesta huippulupauksesta: ”Meillä on odotukset korkealla”

© Kuva: Leijonat.fi

TPS jahtaa alkavalla kaudellaan tosissaan menestystä niin kotimaan Liigassa kuin tällä viikolla käynnistyvässä CHL:ssa.

TPS on ollut mukana kaikilla neljällä tähän mennessä pelatulla CHL-kaudella. Seuran urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki korostaa euroliigan olevan turkulaisseuralle tärkeä.

– Kyllä CHL on tärkeä turnaus meille varsinkin nyt, kun formaatti on muuttunut. Joka vuosi ei pääse enää automaattisesti mukaan ja kotimaan liigassakin pitää jotain tehdä oikein, että tänne selviytyy. Pitää pärjätä kotona, jotta pääsee mukaan kansainvälisiinkin peleihin. Hieno asia olla mukana, Niittymäki kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

TPS on selvinnyt kaksi kertaa CHL:ssa pudotuspeleihin. Viime kaudella tie tyssäsi alkulohkoon, mutta tällä kaudella joukkue haluaa jatkaa pelejä Euroopassa myös lohkovaiheen jälkeen. Alkulohkossa vastaan asettuvat Malmö Redhawks, Red Bull München ja

– Ei täällä huvikseen olla. Haluamme menestyä, emme vain osallistua. Kova alkulohko, mutta yritetään päästä siitä jatkoon ja sen jälkeen mennään ottelupari kerrallaan. Toivottavasti päästään pitkälle. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja odotukset ovat korkealla. Tarkoituksemme on menestyä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Nuorissa voimaa!

Niittymäki antaa vinkkejä siihen, keitä kannattaa seurata tulevalla kaudella TPS:n paidassa. Esille nousevat kolme nimeä, joilla on kaikilla saumat aina NHL:ään asti.

– Nuorista pelaajista ensimmäisenä tulee mieleen Kaapo Kakko, josta kaikki kyselee sitä ja tätä. Hän on erittäin lahjakas nuori pelaaja. Tulee varmasti saamaan hyvän roolin ja aika näyttää, miten hän suoriutuu.

Lauri Pajuniemi paransi viime kesänä ja otti suuren askeleen eteenpäin viime kaudella. Meillä on odotukset korkealla hänen suhteensa ja varmasti myös hänellä itsellään.

Markus Nurmi on myös minun mielestäni edelleen nuori pelaaja. Tietynlainen läpimurto viime vuonna omassa roolissaan, mutta pystyy kyllä vielä parantamaankin. Hänen tulevaisuutensa on varmasti Pohjois-Amerikassa.

– He ovat kaikki nuoria poikia vielä ja heidän kanssaan pitää olla kärsivällisiä, eikä odottaa liikoja, Niittymäki pohti.

TPS aloittaa CHL-kautensa perjantaina 31.8. klo 19.30 alkavalla ottelulla Malmö Redhawksia vastaan.

Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.