Vaasan Sport tiedotti torstaina tehneensä sopimuksen kanadalaishyökkääjä Brody Sutterin kanssa.

195-senttinen ja 92-kiloinen Sutter pelasi kaudella 2017–18 AHL:ää Manitoba Moosessa. Carolina Hurricanesin 7. kierroksen varaus vuodelta 2011 on pelannut AHL:ssä yhteensä 288 ottelua tehopistein 49+61=110. Hyökkääjä teki NHL-debyyttinsä kaudella 2014–15 ja kaiken kaikkiaan otteluita NHL:ssä on kertynyt 12 kappaletta.

− Hienoa, että saimme tämän tason kaverin Vaasaan. Matti Virmasen kontakteista oli todella iso apu tässä tapauksessa. Sutter on iso kahden suunnan hyökkääjä, joka tuo nuoreen joukkueeseemme paljon osaamista, kokemusta, johtajuutta ja oikeanlaista kulttuuria.

Sutterin onnistuminen ei ainakaan jää kiinni sukujuurista. Hänen isänsä, Duane, voitti Stanley Cupin neljästi urallaan. Tämän lisäksi hänen sukulaisiinsa kuuluu muunmuassa setä Darryl, joka on luotsannut Los Angeles Kingsin Stanley Cup -mestariksi kahdesti tällä vuosikymmenellä. Kaikkiaan Sutterin suvun jäsenet ovat pelannut ja valmentanut yhteensä tuhansien otteluiden edestä NHL:ssä.