Liiga-joukkue TPS ottaa jälleen yhteiskunnallisesti kantaa, järjestää 3 teematapahtumaa – muun muassa Suomen ensimmäinen Pride -ottelu!

Liiga-seura TPS on kertonut kolmen tulevan kauden runkosarjaottelun muodostavan Jääkiekko kuuluu kaikille -kokonaisuuden.

Toiminnallaan joukkue kertoo haluavansa välittää viestin, että jääkiekko kuuluu kaikille ihonväriin, sukupuoleen tai mihinkään muuhun ominaisuuteen katsomatta.

Ensimmäinen teemaottelu pelataan 5.lokakuuta, kun TPS-SaiPa-ottelu on ensimmäinen Suomessa pelattava Pride -ottelu. NHL:ssä ja Ruotsissa Pride -peleillä on jo pitkät perinteet.

– Ottelussa nähdään alkushow, jossa mustavalkoiset värimme saavat aivan uutta eloa ja ilmettä. TPS:n joukkueen pelaajille annettaan mahdollisuus käyttää esimerkiksi sateenkaaren värien eristysteippiä, seura kertoo tiedotteessaan.

30.marraskuuta joukkue pelaa Rauman Lukkoa vastaan itsenäisyyttä juhlistavassa Monikulttuurinen Suomi 101 -ottelussa.

Tapahtumassa soivat niin Finlandia -hymni kuin Maamme -laulukin ja paikan päälle kutsutaan ihmisiä Turun monikulttuurisista lähiöistä. Lisäksi TPS:n kotiareenan, Gatorade Centerin ravintoloissa on tarjolla monikulttuurinen ruokavalikoima.

Kolmas kokonaisuuden ottelutapahtuma on 7.joulukuuta pelattava TPS-KalPa. Tällöin teemana on kiusaamisen vastustaminen.

Turkulaisjoukkue on aiemminkin ottanut yhteiskunnallisesti kantaa.

Seuran viime vuonna julkaisema somepäivitys, jossa se tuki seksuaalivähemmistöjen asemaa Turun Pride – tapahtuman aikaan aiheutti osin yllävänkin reaktion. Tuolloin monet joukkueen kannattajat uhkasivat lopettaa otteluissa käynnin.