Philadelphia Flyersin kesän 2016 varaustilaisuuden ykkösvaraus (22.) German Rubtsov muistetaan Venäjällä kohua aiheuttaneesta Kanadan juniorisarjaan siirtymisestä talvella 2017.

Vitjaz Podolskin kasvatti lähti alkuvuonna 2017 Kanadassa järjestettyihin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin ja siirtyi heti turnauksen jälkeen ilman mitään ilmoittamista QMJHL:ssä pelaavaan Chicoutimi Saguenéensiin. Vitjazin GM Igor Varitsky ei totisesti pitänyt seuran suurimman lupauksen yllättävästä lähdöstä ja sen voi myös kuulla miehen puheista.

– Kerron teille mielipiteeni. Hänestä ei tule NHL-pelaajaa. Hänellä on ainakin kaksi loukkaantumista vuodessa. Kyllä, olemme vieläkin yhteydessä häneen ja seuraamme häntä. Kun hänen sopimuksensa päättyy, hän vain istuu katsomossa ja odottaa mahdollisuuttaan. Se on hänen valintansa. Ovemme ovat aina auki hänelle. Odotamme häntä, jos tietenkin hän ajattelee samoin. Emme kuitenkaan anna mitään etuoikeuksia hänelle, Varitsky latasi katkerana Championat-lehdelle.

Rubtsov jätti viime kauden päätteeksi Kanadan juniorisarjan ja nyt hän tavoittelee NHL-paikkaa syyskuussa alkavalla Flyersin harjoitusleirillä.

Nuori venäläissentteri teki viime sesongilla QMJHL:ssä Saguenéensin ja Acadie-Bathurst Titansin riveissä yhteensä 49 ottelussa tehopisteet 15+28=43.