Supertähti Erik Karlsson ei ole vielä vaihtanut osoitetta NHL:ssä. Sen myötä kauppahuhut ja spekulaatiot pysyvät kuumina myös alkusyksyn lähestyessä.

Tuorein puheenvuoro nähtiin toimittaja Howard Bergerin suusta. Kokenut kiekkokirjoittaja heittää, että Toronto Maple Leafsin kannattaa olla yhä kiinnostunut ruotsalaistähdestä.

Maple Leafsilla olisi antaa vaihtokaupassa Bergerin mukaan toinen ruotsalaistähti. Nuori William Nylander on yhä ilman sopimusta Maple Leafsin kanssa. Nuori hyökkääjä on paljastanut medialle haluavansa pitkän diilin lyhyen ”siltasopimuksen” sijaan.

– Maple Leafsista ei tule mestarikandidaattia, jos puolustus ja hyökkäys on tasoltaan noin eritasoisia, Berger kirjoittaa Between The Posts -blogissaan.

Kiekkokirjoittajan mukaan Toronton kannattaa hankkia Karlsson. Vaikka tähtipakki pelaisi kaupungissa lopulta vain yhden kauden.

– Toronton GM Kyle Dubasilla olisi ensi kesänä aikaa miettiä, haluaako hän tehdä rahakkaan jättidiilin Karlssonin kanssa. Vai löytyykö nuorista pelaajista hyppääjiä NHL-joukkueen matkaan.

Spekulaatio on hurja. Kirjoitus on herättänyt Pohjois-Amerikassa paljon tunteita – puolesta ja vastaan. Käytännössä Bergerin ehdotus tarkoittaisi sitä, että Maple Leafs metsästäisi jopa isolla riskillä heti ensi kaudella Stanley Cupia.

Toisaalta seuralla riittää joka tapauksessa mietittävää, muun muassa Mitch Marner sekä Auston Matthews pelaavat ensi kaudella viimeistä vuottaan halvan tulokassopimuksen alla. Sen myötä viimeistään vuoden päästä edessä on vaikeita neuvotteluita.