Seuraavaan NHL-kauteen on vielä kuukausia aikaa, mutta toimittajat ovat jo alkaneet ennustamaan ensi kauden parhaita pelaajia. Esimerkiksi tulokaspalkinnosta tullaan näkemään kovaa taistelua, sillä moni taitava lahjakkuus aloittaa NHL-polkunsa ensi syksynä.

Suosittu urheilusta uutisoiva sivusto Grueling Truth listasi viisi vahvaa ehdokasta voittamaan kauden parhaalle tulokkaalle myönnettävän Calder Trophyn. Mukaan mahtui yksi suomalainen.

Sivusto uskoo, että Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen kilpailee Caldersista loppuun saakka. Nuorella maalitykillä on selkeä etu moneen muuhun tulokkaaseen, kun hän pelasi viime kaudella olympialaisissa, MM-kisoissa sekä KHL:ssä aikuisia miehiä vastaan. Maaliverkot heiluivat tiuhaan tahtiin ja Tolvanen viimeisteli viime kaudella kaikki kilpailut mukaan luettuna yhteensä 28 maalia.

Lisäksi hän pääsi jo maistamaan NHL:ää viime keväänä, kun Nashville peluutti suomalaista kolmessa runkosarjaottelussa. Vaikka kokemus oli pieni, se saattaa tuottaa maittavia tuloksia ensi kaudella.

– Tolvanen on upea hyökkäyspään pelaaja, joka rakastaa ampua kiekkoa. Hän pystyy tekemään maaleja useilla eri tavoilla. Oli se sitten suoraan syötöstä ylivoimalla tai nopea rannelaukaus vastahyökkäyksestä, Tolvanen on vaarallinen, kun hänellä on kiekko hyökkäysalueella.

Jokereiden viime kauden maalitykki on tiukemmassa paikassa kuin listan muut pelaajat, sillä Nashvillellä on erittäin laadukas pelaajaryhmä, eikä Tolvanen välttämättä mahdu aina pelaamaan huippupelaajien vierellä. Tolvasen rooli ei ole suuri, ja se voi supistaa tehomääriä merkittävästi.

Ruotsalaiset vahvoilla

Grueling Truth listaa Tolvasen edelle jäljelle jääneet neljä pelaajaa, Andrei Svechnikovin (Carolina), Casey Mittelstadtin (Buffalo), Rasmus Dahlinin (Buffalo) sekä Elias Petterssonin (Vancouver).

Pettersson on syystä listan ykkösenä, sillä hänellä on fantastinen kausi takanaan. Hän teki Ruotsin pääsarjatasolla SHL:ssä 56 pistettä ainoastaan 44 peliin, ja hänet palkittiin kauden jälkeen runkosarjan sekä pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

Toiseksi arvioitu Dahlin varattiin tänä kesänä ensimmäisenä pelaajana. Puolustajat ovat harvoin juhlineet Calderin voittajina, mutta Dahlin jos kuka voi tehdä poikkeuksen sääntöön.

Kaikki toivo ei ole Tolvasen varassa

Tolvanen ei ole ainoa suomalainen, joka voi kilpailla vuoden tulokkaan palkinnosta.

Tolvasen lisäksi NHL:ään saapuvat muun muassa Henrik Borgström, Sami Niku, Miro Heiskanen sekä Kristian Vesalainen, joille jokaiselle povataan menestysrikasta NHL-uraa. Kolmikosta Borgström pelasi jo viime keväänä kourallisen otteluita ja teki runkosarjan päätösottelussa debyyttimaalinsa. Myös Niku pääsi tuulettamaan avausosumaansa, mutta hän tarvitsi siihen vain yhden pelin.

Myös tulokkaiden maalivahtirintamalla nähdään sinivalkoista väriä, kun St. Louis Bluesissa pelaava Ville Husso toimii todennäköisesti joukkueensa kakkosvahtina.