Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjän Artturi Lehkosen viime kausi NHL:ssä oli tuskainen.

Toissa kauden vahvan NHL-debyytin (18+10=28 pistettä) jälkeen Lehkoselta odotettiin vahvaa läpimurtoa. Lehkoseen iski kuitenkin sekä harmillisia loukkaantumisia että ”toisen kauden kirous”. Lehkonen sai 66 runkosarjaottelussa kasaan 12+9=21 pistettä.

Tunnetusti erittäin kriittisessä kiekkokaupungissa kuitenkin uskotaan suomalaisnuorukaiseen. Montreal Gazette -lehden verkkosivuilla Lehkonen nostetaan jopa Canadiensin ensi kauden potentiaalisimpien tuloksentekijöiden joukkoon.

– Vakuuttavan 18 maalin tulokaskauden jälkeen Lehkosen viime kausi oli malliesimerkki turhautumisesta. Häntä ei voi syyttää yrityksen puutteesta tai siitä, ettei hän olisi antanut kaikkeaan joukkueelle. Hänelle vain sattui puolen vuosikymmenen huono tuuri yhden kauden aikana. Hänen laukaustensa onnistumisprosentti laski puoleen edellisestä kaudesta, Montreal Gazettessa kirjoitetaan.

Lehti oli laskenut tilastojen perusteella, keillä ”Habsin” pelaajilla se katsoo olevan mahdollisuudet nostaa tehojaan ensi kaudella eniten.

– Kun katsotaan Lehkosen tilastoja vähän tarkemmin, hänen kautensa oli kuitenkin lupauksia antava. Mikä tärkeintä, hänellä oli toiseksi eniten maalipaikkoja per ottelu, ja hän sai aikaan lähes saman määrän vaarallisen alueen laukauksia kuin Brendan Gallagher (joka teki 82 ottelussa 31 maalia). Lehkosen ollessa jäällä Canadiens myös kontrolloi peliä lähes aina, lehdessä kirjoitetaan.

Suurimmat kehut Montreal Gazette kuitenkin antaa Lehkoselle ominaisuudesta, josta ainakin tämän isä Ismo olisi erittäin ylpeä.

– Lehkosen urheus puolustuspelaamisessa on kiistämätöntä, ja hänen työmoraalinsa on rajaton. Hän on varmasti pelaaja, jota kannattaa seurata ensi kaudella, lehti kehuu.

Lue Montreal Gazetten artikkeli tästä linkistä.