Ruotsin SHL:ssä pelaava Malmö Redhawks joutui tahtomattaan myrskyn silmään viime tiistaina, kun seuran logolla varustettua bussia käytettiin kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden karkoittamiseen.

Redhawks oli pakotettu ottamaan kantaa asiaan ja näin myös tapahtui seuran Twitter-tilillä.

– Tietoomme on tullut, että Malmö Redhawksin tunnuksella varustettua bussia käytettiin karkoituksiin. Malmö Redhawks ei omista bussia, etäännyttää itsensä tapahtumista ja sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, kerrotaan seuran twiitissä ja jatketaan:

– Malmö Redhawks vuokraa bussia joukkueen kuljettamiseksi otteluihin samalla, kun muissa yhteyksissä yritys huolehtii bussista. Malmö Redhawks aloittaa toimet varmistaakseen, että vastaavaa ei enää tapahdu.

Asiaa kommentoitiin myös seurajohdon suulla.

– Ei ole optimaalista Malmön kaupungilta käyttää meidän logollamme varustettua bussia tässä kontekstissa. Se tuntuu epämukavalta. Emme halua olla missään tekemisissä tällaisen politiikan kanssa, kommentoi seuran johtoportaaseen kuuluva Patrik Sylvegård Expressenille.

Malmö Redhawks

@Malmo_Redhawks
Det har kommit till vår kännedom att bussen stripad med Malmö Redhawks sköld i dag använts för deportation. Malmö Redhawks är inte ägare av nämnda buss, tar avstånd från det inträffade och har inget med det inträffade att göra.