Paha moka! Suomalaislupaus rikkoi NHL-seuran asettamaa sääntöä ja teloi suurimman timantin – ”Tuntui tosi pahalta sen jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin nuoret lupaukset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja harjoittelemaan yhdessä muutaman viikon mittaisella NHL-leirillä, joka päättyi viime viikonloppuna. Leirillä oli mukana muun muassa suomalainen ykköskierroksen varaus Henri Jokiharju, joka oli mukana niin hyvässä kuin pahassa.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers paljasti leirin jälkeen, että Blackhawksin johto oli antanut seuran lupauksille yhden tärkeän säännön ennen leiriä. Kaikki isot taklaukset ja rähinät oli ehdottomasti kielletty, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin.

19-vuotias Jokiharju kuitenkin sortui viimeisenä päivänä rikkomaan sääntöjä, kun hän taklasi rajusti Blackhawksin kesän ensimmäisen kierroksen kahdeksantena valittua ruotsalaispuolustajaa Adam Boqvistia. 17-vuotias ruotsalainen keräili niitin jälkeen tuskissaan kamojaan ja joutui poistumaan vaihtopenkille. Seuran suurimman tulevaisuuden lupauksen telominen herätti sydämentykytyksiä Blackhawksin valmentajissa, mutta tapauksessa oli kuitenkin onni onnettomuudessa, koska Boqvist pystyi jatkamaan myöhemmin pelaamista.

Jokiharju sai tapauksesta jäähyn ja oli pelin jälkeen hyvin huolissaan joukkuetoverinsa kunnosta.

– Tuntui tosi pahalta sen jälkeen, Jokiharju kertoi.

Boqvist ei kuitenkaan pahastunut tilanteesta.

– Se oli iso niitti Jokiharjulta. Kaikki on hyvin. Oloni on hyvä, ruotsalainen naurahti.