No johan on! Suomalainen NHL-hyökkääjä siirtyi juuri – vääntää nyt palkastaan

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä 44 pelaajaa on ilmoittautunut välimieskäsittelyyn, jossa pelaajat käytännössä mittauttavat arvonsa.

Pelaajat, joiden sopimus on päättynyt, voivat ilmoittautua välimieskäsittelyyn, jossa ulkopuolinen sovittelija määrittelee pelaajan uuden sopimuksen arvon. Seura voi joko tyytyä välimiehen ratkaisuun ja maksaa kyseisen palkan tai päästää pelaajan vapaille markkinoille.

Suomalaispelaajista välimieskäsittelyyn ilmoittautuivat hyökkääjät Joel Armia ja Miikka Salomäki. Hiljattain Winnipeg Jetsistä Montreal Canadiensiin siirtyneen Armian viime kauden palkka oli 1,85 miljoonaa dollaria. Nasville Predatorsia edustavan Salomäen liksa puolestaan oli 1,225 miljoonaa dollaria.

Armia teki viime kaudella Jetsissä 79 runkosarjaottelussa tehot 12+17=29. Pudotuspelien 13 ottelussa Armia viimeisteli kaksi maalia.

Salomäki pelasi runkosarjassa 58 ottelua tehoilla 2+6=8. Pudotuspeleissä Salomäki jäi kiikaritehoille.

Yleensä pelaaja ja seura pääsevät yhteisymmärrykseen palkasta ennen varsinaista välimieskäsittelyä. Esimerkiksi viime vuonna vain yksi tapaus ratkaistiin käsittelyssä. Kyseessä oli Vegas Golden Knightsin puolustajan Nate Schmidtin palkka.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️