Philadelphia Flyersin aikanaan ensimmäisellä kierroksella varaama hyökkääjä James van Riemsdyk tekee paluun tuttuun paitaan, kun Flyers nappasi amerikkalaislaiturin vapailta markkinoilta itselleen. Jotain on kuitenkin muuttunut sitten viime näkemän.

Yksi niistä on pelinumero. Van Riemsdyk aloitti NHL-uransa numerolla 21 ja olisi halutessaan voinut sen riistaa tulevalta joukkuekaveriltaan Scott Laughtonilta. Maalitykki jätti kuitenkin tämän tekemättä ja kantaa jatkossa numeroa 25.

– Nyt on uusi aika ja uudet haasteet, joten halusin jotenkin osoittaa sen, van Riemsdyk selitti päätöstään NHL.comin haastattelussa.

Toronto Maple Leafsia viimeisen kuuden vuoden ajan edustanut pesunkestävä jenkki sai tietää olevansa seuran tulevaisuudensuunnitelmien ulkopuolella hyvissä ajoin. Tämä auttoi häntä suhtautumaan eri tavalla vapaisiin markkinoihin.

– Arvostin sitä. Viihdyin siellä, ja Torontossa pelattu aika teki hyvää sekä minulle ihmisenä että uralleni. Minulla on sieltä paljon hienoja muistoja. Pystyin suhtautumaan pelaajamarkkinoihin hieman eri tavalla, kun tiesin, mitä seura aikoo. Lähtö kuuden vuoden jälkeen olisi saattanut olla hyvin tunteellinen, mutta nyt pystyin käsittelemään asian eri tavalla.

Kun van Riemsdyk viimeksi pelasi Philadelphiassa, oli vuosi 2012. Noista ajoista pukukopin puolella on jäljellä enää Claude Giroux, Wayne Simmonds, Jakub Voracek sekä Sean Couturier. Silti riittävän moni asia on ennallaan, jotta van Riemsdykin paluu olisi tutun ja turvallisen oloinen.

– Kaikki on helpompaa, kun paikat ja osa joukkuekavereista sekä seuran henkilökunnasta ovat tuttuja entuudestaan.