Venäläinen Championat -sivusto kirjoitti lauantaina, että TsSKA Moskovan tähtihyökkääjä Sergei Shumakov on kieltäytynyt harjoittelemasta joukkueen kanssa ja vaatii siirtoa toiseen KHL-seuraan.

– Shumakovin agentti on vaatinut, että seura siirtää hänen asiakkaansa toiseen joukkueeseen. Tästä syystä hyökkääjä harjoittelee nyt omatoimisesti, kertoi Championatin kirveenvaihtaja Pavel Panyshev.

Viime kaudella 40 tehopistettä iskeneen Shumakovin päätös on herättänyt runsaasti ihmetystä venäläismedioissa. Moni olettaa hänen ratkaisunsa johtuvan siitä, ettei TsSKA:n päävalmentaja Igor Nikitin antanut hänelle riittävästi vastuuta pudotuspeleissä. Joukkue eteni lopulta Gagarin Cupin finaaleihin saakka, mutta Shumakoville kertyi vastuuta ainoastaan 11 pudotuspeliottelun verran.

Nyt sanaleikkiin on ryhtynyt myös Venäjän maajoukkueen entinen päävalmentaja Vladimir Plyustshev, joka kritisoi kovin sanoin venäläishyökkääjän ratkaisua.

– Minulle koko juttu kuulostaa todella omituiselta. Olen tottunut siihen ajatukseen, että jokainen venäläispelaaja unelmoi TsSKA:ssa pelaamisesta. Sitten tällainen lapsellinen kaveri (Shumakov) tulee ja tekee tällaisen päätöksen. Hän on vasta 25-vuotias ja ottaa itseasiassa vasta ensimmäisiä askeleitaan isossa kiekkomaailmassa. Se on surullista, Plyustshev tilitti Russia-Hockey -sivuston haastattelussa.