Ilja Kovaltshuk paljasti siirron taustat – kaksi ex-huippupelaajaa vakuuttivat: ”Tietävät miten voitetaan”

© Kuva: Ilari Isotalo
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Ilja Kovaltshukin paluu NHL:ään oli liike, jonka tiedettiin tapahtuvan useiden kuukausien ajan. Vain seura oli mysteeri.

Lopulta Kovaltshuk valitsi Los Angeles Kingsin. Syy Kingsin tarjouksen hyväksymiseen oli yksinkertainen: mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Lisäksi iso vaikuttava tekijä oli keskustelut Kingsin presidentin Luc Robitaillen sekä GM:n Rob Blaken kanssa.

– Heillä on ihmisiä, jotka tietävät miten voitetaan ja he ovat nälkäisiä voittamaan, Kovaltshuk kommentoi Los Angeles Timesille.

– Halusin mennä jonnekin, jossa minulla on mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Kings on ehdottomasti yksi niistä joukkueista. Tapasin Lucin sekä Robin ja meillä oli erinomainen tapaaminen ja he näyttivät minulle, että miten he aikovat käyttää minua pelaajana. Yritän saada itsestäni parhaan irti.

Ei sovi myöskään väheksyä sitä, että Kings oli ainut joukkue, joka tarjosi kolmen vuoden sopimusta. Muut seurat olivat valmiita kaksivuotiseen sopimukseen. Sopimuksessa on siirron estävä pykälä joka kaudelle. Kun sopimus päättyy, on Kovaltshuk 38-vuotias.

Josta päästään myös ikäkysymykseen. NHL on muuttunut liigana hurjasti siitä, kun Kovaltshuk viimeksi pelasi ympäri Pohjois-Amerikkaa. Tämä on herättänyt epäilyksiä siitä, että pysyykö venäläistähti enää muuttuneen pelin tahdissa mukana.

– Totta kai liiga on muuttunut. Aika kuluu ja en tule nuoremmaksi. Katsotaan.
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!