Stanley Cup -mestaruuden voittaneella Washington Capitalsilla on tänä kesänä edessään tärkeät sopimusneuvottelut, kun päävalmenta Barry Trotzin nykyinen paperi on päättymässä.

Kolmen viimeisen vuoden aikana kaksi runkosarjapokaalia ja yhden Stanley Cupin voittanut valmentaja pitää neuvotteluissa käsissään kaikkia valttikortteja. Seura on erittän halukas pitämään Trotzin Washingtonissa, joten hän voi asettaa erittäin kovat vaatimukset, jotta sopimus syntyisi.

Se on jo selvää, että tuore mestaruus on tuomassa valmentajalle merkittävän palkankorotuksen. Hänellä riittää myös vuosia valmentaa NHL:ssä, joten sopimuksesta on tulossa todella iso, jos Trotz aikoo jäädä pidemmäksi aikaa.

NBC Washington on uutisoinut, että neuvottelut aloitetaan silloin, kun valmentajalla on ollut tarpeeksi aikaa hengähtää. Mestaruusjuhlia voidaan jatkaa pitkälle kesäkuuhun, joten sopimusta ei tulla ihan heti allekirjoittamaan.

Valmenta kertoi, että hän tarvitsee lisää aikaa päättääkseen tulevaisuudestaan.

– En ole mielentilassa, missä voisin keskustella siitä. Olen aina kertonut, että tarvitsen rauhaa ja selvät ajatukset. Tällä hetkellä sitä rauhaa ei ole. Ja se on täysin itse aiheutettua, Trotz nauroi median edessä.

Capitals-fanien onneksi, Trotz ei ole pakkaamassa laukkujaan muualle kuin kesän lomakohteeseen. Valmentaja nauttii joukkueen luotsaamisesta, joten jatkosopimus on näillä näkymin erittäin todennäköinen.

– Olen osa tätä joukkuetta. Olen osa tätä organisaatiota, Trotz vastasi sopimukseen liittyneeseen kysymykseen.