Tänä kesänä varattavat suomalaislupaukset keräävät ylistystä – kolme pelaajaa parhaiden luistelijoiden joukossa

© Kuva: Joonas Hepola

NHL:n varaustilaisuuteen on vielä reilu kaksi viikkoa aikaa. Vuoden lupaavimmat pelaajat suorittavat tällä hetkellä testejä Pohjois-Amerikassa, ja heitä ollaankin viime päivinä laitettu erilaisiin listoihin paremmuusjärjestykseen.

The Athleticin toimittaja Corey Pronman on perehtynyt tänä vuonna varattaviin pelaajiin. Pronman valitsi heidän joukostaan mielestään kymmenen parasta luistelijaa, ja listasta tuli lopulta hyvin suomalaissävyinen.

Toimittaja arvioi, että Kärpissä tänä vuonna pelannut Rasmus Kupari olisi vuoden kolmanneksi paras luistelija. Hän jäi ainoastaan Quinn Hughesin sekä Liam Foudyn taakse, joille molemmille povataan hyvää varausnumeroa.

– Hughes on ikäisekseen paras luistelija, jonka olen nähnyt. Foudy ja Kupari ovat asteen alapuolella, vaikka myös heillä on raketit luistimissaan, kun he murtautuvat siniviivan yli, NHL-sisäpiiritoimittaja perustelee.

Kuparin takana neljäntenä on Jesse Ylönen, jota ollaan ennakoitu myöhemmille varauskierroksille. Luistelunopeus ja peliäly ovatkin olleet Blues-juniorin suurimmat vahvuudet.

– Jesse Ylönen ei ole kovin kaukana kärkikolmikosta. Hänellä on vauhtia päästä läpiajoihin ja hän on myös erittäin ketterä laidalla.

Listan kuuden parhaan joukkoon mahtui peräti kolme suomalaista, sillä mukaan valittiin myös Sampo Ranta.

Pronmanin lista parhaista luistelijoista (ennakoitu varausvuoro)

  1. Quinn Hughes, D (No. 5)
  2. Liam Foudy, C (No. 47)
  3. Rasmus Kupari, C (No. 12)
  4. Jesse Ylonen, RW (No. 14)
  5. Ryan McLeod, C (No. 26)
  6. Sampo Ranta, LW (No. 52)
  7. Ryan Merkley, D (No. 10)
  8. Noah Dobson, D (No. 20)
  9. Bode Wilde, D (No. 19)
  10. Jakub Lauko, LW (No. 69)