Suomalaistähdet toteuttavat unelmaansa jättiyleisön edessä – viikonloppuna yli 16000 katsojaa

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomalaishyökkääjät Miro Aaltonen ja Roope Hintz tavoittelevat unelmaansa, pelipaikkaa NHL:ssä, farmisarja AHL:n kautta.

Niin Aaltonen, 24, kuin Hintz, 21, pelaavat AHL:ssä ensimmäistä kauttaan. Ja kumpikin on päässyt debyyttikaudellaan niin pitkälle kuin voi päästä, AHL:n finaaleihin. Aaltosen edustama Toronto Marlies ja Hintzin Texas Stars taistelevat himoitusta Calder Cupista tasapäin, sillä viikonlopun kahden finaalin jälkeen otteluvoitot ovat 1–1.

Toronto vei ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina maalein 6–5, mutta viime yönä Suomen aikaa pelattu toinen finaali oli aivan toista maata. Texas vei tiukasta kamppailusta voiton maalein 2–1.

Suomalaiset eivät ole päässeet finaleissa tehopisteille, vaikka ovat muuten esiintyneet pudotuspeleissä edukseen. Hintz on nakutellut 16 ottelussa tehot 4+7=11, ja Aaltosen pistesaldo on karttunut 14 ottelussa tehoilla 4+6=10.

Suomalaishyökkääjät pääsivät esiintymään viikonloppuna jättiyleisöille. Ensimmäistä finaalia Toronton Ricoh Coliseumissa seurasi 8127 katsojaa, ja toisessa yleisöä oli vielä vähän enemmän, 8219 polviparia.

Finaalit jatkuvat tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa Texasin kotiotteluilla.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!