Iso-Britannia on voittanut jääkiekon olympiakultaa, mutta yhtään syntyperäistä ja maassa pelilliset kannuksensa hankkinutta ei ole noussut NHL:ään asti. Tämä saattaa muuttua tulevaisuudessa, sillä ensimmäinen brittiläisen kiekkokoulun kasvatti saatetaan varata viikon päästä NHL:n varaustilaisuudessa.

Hänen nimensä on Liam Kirk. Päättyneellä kaudella Kirk pelasi Sheffield Steelersin paidassa Iso-Britannian pääsarjassa. Hän oli mukana aiemmin tässä kuussa järjestetyssä varausikäisten testileirissä ensimmäisenä brittikiekkoilijana.

– Halusin vain pelata Sheffieldissä, kun olin kuuden vanha. En tiennyt paljoa NHL:stä silloin. Aloin oppia asioita NHL:stä kun olin 7-8-vuotta vanha, Kirk kuvailee lähtökohtiaan NHL.comin haastattelussa.

Kirkin valmentajana Sheffield Steelersin riveissä toiminut Paul Thompson kehuu nuorukaista paljonkin, mutta tiedostaa tilanteen vaikeuden.

– Häneen kohdistuu suuria toiveita ja rukouksia Iso-Brtianniassa, että hän voisi ehkä olla ensimmäinen varattu pelaaja. On vaikeaa nuorelle pojalle murtautua sinne, mutta hänellä on suuri halu ja hän on omistautunut nuori mies.

– Hän kävi läpi niin paljon haasteita päästäkseen tähän pisteeseen, joten miksi lopettaa nyt? Hän luultavasti pelaa seuraavalla kaudella CHL:ssä ja hankkii kokemusta Pohjois-Amerikasta. Jos tämä tapahtuu, olisimme erittäin mielissämme, että poika pienesä kaivoskaupungista Sheffieldin ulkopuolelta saa mahdollisuuden.

Kirk oli mukana Iso-Britannian maajoukkueessa kevään MM-kisoissa Unkarin pääkaupungissa Budapestissa, jonka myötä britit nousivat korkeimmalle sarjaportaalle. Hänen roolinsa jäi vähäiseksi, sillä viidessä pelissä ei tehopisteitä syntynyt.