Pikkuleijonien maalitykille ei povata hyvää varausnumeroa – yksi huomattava ongelma karkottaa kiinnostuneet seurat

© Kuva: Leijonat.fi

Kesän varaustilaisuuden ykköskierrokselle ollaan pitkään povattu kahta suomalaista pelaajaa, eli Jesperi Kotkaniemeä ja Rasmus Kuparia. Sen jälkeen seuraavaa suomalaista saatetaan odottaa pitkälle, jopa kolmannelle kierrokselle.

Suomen kolmannes nimi voi olla jompikumpi kaksikosta Sampo RantaNiklas Nordgren. Rantaa pidetään piirun verran hyödyllisempänä pelaajana, mutta myös Nordgrenin kyvyt tiedetään, vaikkakin tällä on selkeä haaste edessä.

HIFK-kasvatti Nordgren on taitava kiekonkäsittelijä ja maalitykki. Hän voitti tänä keväänä 18-vuotiaiden MM-kisojen maalipörssin ja teki tuhoisaa jälkeä myös nuorten SM-liigassa, mutta häntä povataan silti myöhemmille kierroksille. Miksi?

Nordgrenilla on selkeä heikkous, jota ei pysty harjoittelulla korjaamaan. Nuorukainen on 174 senttiä pitkä (lähde: eliteprospect), mitä pidetään NHL:ssä varsin lyhyenä mittana. Kykyjenetsijät ovat rankanneet Nordgrenia alemmille varauskierroksille, sillä häntä ei olla vielä kunnolla testattu aikuisten miesten peleissä, joissa hän joutuisi pelaamaan paljon isompia ja vahvempia vastustajia vastaan.

Montreal Canadiensin asioihin perehtynyt uutissivusto Habs Eyes on the Price on pohtinut Nordgrenin käyttöä kanadalaisseurassa ja nostanut esiin pelaajan vahvuudet sekä heikkoudet. Sivuston mielestä Nordgren olisi Canadiensille villi kortti, joka voisi olla onnistuessaan loistava varaus.

– Pelaaja, joka ei tee usein vääriä päätöksiä kentällä. Kysymys kuuluukin, voiko hän jatkaa hyvää pelaamistaan, kun hänet nostetaan ammattilaistasolle. Hänen täytyy ylittää fyysiset haasteet, mutta raskaalla työnteolla, hän antaisi itselleen siihen mahdollisuuden, sivusto kirjoittaa Nordgrenista.

Nordgrenilla on vain kourallinen pelejä Liigasta, kun hänet nostettiin kuluneella kaudella HIFK:n edustusmiehistöön 15 ottelun ajaksi. Näiden aikana hän keräsi itselleen kolme syöttöpistettä. Lisäksi hän pääsi testaamaan taitojaan CHL:ssä.