”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -lehti listasi tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden myöhäisten kierrosten timantit ja mustat hevoset.

Yksi 10 pelaajan listalle päässeistä pelaajista oli Ässien hyökkääjälupaus Otto Kivenmäki.

18-vuotias Kivenmäki on siinä mielessä erityinen pelaaja, koska hänellä on mittaa vain 172 senttiä ja 62-kiloa. Vikkeläliikkeinen hyökkääjä nakutti tällä kaudella Ässien A-junioreissa 37 pelissä 11 maalia ja 37 tehopistettä.

– Kivenmäki on viisas, todella taitava ja hänellä on mahtava peliäly. Kivenmäki on pienikokoinen pelaaja, joka tuskin kasvaa tuosta kovin paljoa isommaksi. Tuollaiselle pelaajalle olisi soinut kuolinkellot ennen vanhaan, mutta nykyään pelaajatarkkailijat ovat avoimempia pienemmille pelaajille, jotka voivat tehdä tulosta ammattilaistasolla, The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy analysoi.

Central Scouting arvioi Kivenmäen eurooppalaisten kenttäpelaajien sijalle 102.