OHO! Jokerit vahvistuu kahdella ulkomaalaispelaajalla – Kurri: ”Hänellä on erinomainen laukaus”

© Kuva: Ilari Savonen

Jokerit tiedotti perjantaina verkkosivuillaan solmineensa yksivuotiset sopimukset puolustaja Alex Grantin ja maalivahti Janis Kalninsin kanssa.

29-vuotias Grant on pelannut urallaan huimat 466 AHL:n runkosarjaottelua tehoin 73+186=259. Pudotuspelejä miehellä on kertynyt 48 kappaletta, joissa on syntynyt kuusi maalia ja 19 tehopistettä.

Menneellä kaudella Grant oli AHL:n puolustajien maalipörssin viides 13 osumallaan.

– Grant tuo joukkueeseemme niin kiekollista kuin ylivoimapelinkin osaamista. Hän on right-puolen pakki, jolla on erinomainen, kova laukaus. Meille tärkeää oli myös se, että hän on nimenomaan joukkuepelaaja, Jokereiden GM Jari Kurri kuvaili joukkueen verkkosivuilla.

26-vuotias Kalnins edusti kahtena viime kautena KHL-seura Dinamo Riikaa, jossa hän pelasi yhteensä 72 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo näissä peleissä oli 2,24.

Latvialaisvahti on edustanut maataan myös kolmesti MM-kisoissa.

– Kalnins on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä ykkösvahtina ja kehittyy edelleen pelaajana. Hän on rauhallinen ja urheilullinen maalivahti, joka lukee hyvin peliä ja jolla paketti pysyy kasassa. Näemme hänessä potentiaalia nousta seuraavalle tasolle Jokereissa, Kurri jatkoi.

Grant pelaa Jokereissa numerolla 51 ja Kalnins 98.