Perjantai oli useille jääkiekkoilijoille synkkä päivä, kun NHL-seurat luopuivat pelaajaoikeuksista niiden kohdalla, joille ei tehty ikinä tulokassopimusta.

Mukana oli myös kaksi suomalaista. Dallas Starsin kesän 2014 viidennen kierroksen varaus Miro Karjalainen sekä Detroit Red Wingsin kuudennen kierroksen varaus Julius Vähätalo joutuvat hakemaan NHL-unelmaa vaikeamman tien kautta.

NHL-seurat eivät halunneet kiinnittää suomalaisia, joiden kehitys on joko laahustanut tai pysynyt pääosin paikallaan. Karjalainen pelasi kuluneella kaudella HPK:ssa ja teki runkosarjassa vain viisi tehopistettä. Hän jatkaa Hämeenlinnassa myös ensi syksynä.

Vähätalon tilanne on hyvin samanlainen. Tehot ovat jääneet minimiin, eikä Liigastakaan ole kertynyt suurta vastuuta. Entinen hyökkääjälupaus pelasi Jukureissa tehoilla 6+6. Ura jatkuu Mikkelissä.

CapFriendly

@CapFriendly
Reminder that clubs have until 5:00pm EST today to sign the following players on their 90 man Reserve Lists to an Entry Level contract, otherwise they will lose the signing rights to these players.