Lähde: Suomalaistähti on kuumaa kauppatavaraa NHL:ssä – ”Häntä kysellään, ja syystä”

© Kuva: Getty Images

Varma kesän merkki on se, että siirtohuhut käyvät yhä kuumemmiksi NHL:ssä. Moni NHL-fanaatikko on lähes yhtä kiinnostunut siirtospekulaatioista kuin käynnissä olevista Stanley Cup -finaaleista.

The Athletic -lehden jääkiekkotoimittaja Craig Custance julkaisi tänään oman näkemyksensä alkaneen kesän 20 kiinnostavimmasta mahdollisesti kaupattavasta pelaajasta. Listan kärkinimi, Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson, tuskin on kenellekään yllätys.

Custancen listan kärkikymmenikköön kuuluu myös kiinnostava suomalaisnimi, Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen. 23-vuotias turkulainen on Custancen listalla sijalla yhdeksän. Juuri tämän edellä on Sabresin tähtisentteri Ryan O’Reilly.

– Ristolainen on toinen pelaaja, josta Sabres saa kyselyjä – ja hyvästä syystä. Hän on 23-vuotias oikealta laukova puolustaja, joka pystyy pelaamaan hirvittävät minuutit. Hän on erittäin arvokas pelaaja, Custance kirjoittaa.

Päättynellä kaudella NHL:n jumboksi jäänyt Sabres pääsee varaamaan tämän kesän draftissa ensimmäisenä, ja erittäin todennäköisesti varaus osuu ruotsalaiseen puolustajalupaukseen Rasmus Dahliniin. Tällä saattaa Custancen mukaan olla vaikutusta Ristolaisen tilanteeseen.

– Hyökkäyspelissä Sabresin runko on jatkossa Jack Eichel, Casey Mittelstadt ja Dahlin, joten tästä syystä Ristolainen on teoriassa kaupan. Sabres kuuntelee tarjouksia avoimin mielin. Mutta Sabres myös tarvitsee puolustukseensa vahvistusta, ja siksi he eivät ole kiinnostuneita treidaamaan Ristolaista, jos eivät saa yhtä hyvää pelaajaa vaihdossa, Custance huomauttaa.